O LECȚIE SUPERBĂ DE UMANITATE, PENTRU SALVAREA VIEŢII TÂNĂRULUI JANDARM

Lecție de solidaritate umană în oraşul nostru, în cazul tânărului jandarm care suferă de anevrism cerebral și a fost internat în starea gravă la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală. Vestea că tânărul are nevoie de 60.000 de euro pentru operația care i-ar putea salva viața a mișcat zeci de mii de oameni. Colegii jandarmului au demarat o campanie de strângere de fonduri și în doar patru zile, din donații s-au strâns aproape 30.000 de euro. Suma a fost completată de omul de afaceri, Tănase Stângă, cu 165.000 de lei, astfel că într-un timp record s-au strâns banii necesari pentru intervenția chirurgicală pe care Cosmin ar putea să o facă chiar astăzi.


În ultimele patru zile, solidaritatea în cazul acestui tânăr a fost fără precedent. Începând de vineri seară, în fața marilor magazine din oraș, colegii lui Cosmin, jandarmi și polițiști, au organizat o campanie de strângere de fonduri în speranța că vor reuși să adune într-un timp scurt banii pentru intervenția chirurgicală. Deși la începutul acestui demers puțini se așteptau că într-un timp atât de scurt va putea fi obținută o sumă atât de mare, operația trebuia plătită până cel târziu mâine, jandarmi, polițiști și chiar polițiști locali au făcut front comun pentru susținerea lui Cosmin Andrei. Poate spre surprinderea multora, demersul celor implicați nu a rămas fără ecou și zeci de mii de oameni au donat bani pentru tânărul jandarm.

„Cosmin a reuşit un lucru extraordinar! A reuşit să ne unească pe noi oamenii, într-un gest fantastic de umanitate. Le mulţumesc încă o dată pe această cale şi sperăm să revenim cu veşti foarte bune, să le aducem la cunoştiinţă că gestul lor chiar a contat şi că fiecare dintre cei care au donat a fost eroul lui Cosmin. În aceste zile aproape că nu a fost om, de la cel mai mic copil, până la bătrâni, care aveau foarte puţini bani în buzunar, care să treacă pe lângă noi şi să nu doneze”, a declarat unul dintre colegii lui Cosmin Andrei, aflaţi la intrarea în hipermarket-ul Carrefour.

Aproape 30.000 de euro numai de la severinenii solidari

În doar patru zile, din donațiile a zeci de mii de severineni, pentru Cosmin s-au strâns aproape 30.000 de euro. Și anajații băncii unde au fost depuși banii au fost uimiți de solidaritatea oamenilor: „Cei care stăteau la coadă la bancă spuneau - Vreau şi eu să donez. Nu am nevoie de chitanţă, doar vreau să donez! Ţin să vă spun că de când sunt directorul acestei bănci nu am mai văzut o asemenea mobilizare, aşa cum s-a întâmplat cu acest tânăr”, a spus Carmen Ilioiu, directorul Banc Post, banca la care a fost deschis contul unde au fost depuşi banii pentru Cosmin.

„132.307 lei este suma depusă prin contribuţia persoanelor care au răspuns acestui apel, le mulţumim tuturor, a fost o mobilizare generală, dar nu am fi putut să facem acest lucru fără oamenii de lângă noi, care, pur şi simplu, au fost extraordinari, au fost solidari şi nu avem suficiente cuvinte să le mulţumim”, a spus Claudia Mendea, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Mehedinţi.

Cosmin va fi operat astăzi, cel mai probabil

Cei aproape 30.000 de euro au fost completaţi de omul de afaceri Tănase Stângă, care a achitat întreaga sumă necesară operaţiei şi alţi aproximativ 20.000 de lei pentru costurile cu tratamentul, deoarece fiecare zi de spitalizare în clinica respectivă costă aproximativ 800 de euro. Cu aceşti bani, Cosmin va fi operat, cel mai probabil astăzi.

Chiar şi omul de afaceri a spus că a rămas impresionat de mobilizarea care a fost în aceste zile în sprijinul acestui tânăr şi acesta este unul dintre motivele care l-au făcut să doneze. Prietena tânărului a mulţumit de asemenea tuturor celor care i-au ajutat în aceste zile şi spune că a fost plăcut surprinsă.

„La mulţumim tuturor! Nu mă aşteptam ca oamenii să se mobilizeze atât de bine şi domnul să ne ajute. Le mulţumim din suflet! Chiar nu am cuvinte să le mulţumesc tututor acelora care ne-au ajutat şi care au fost alături de noi să trecem cu bine peste această încercare. Cu Cosmin am vorbit ieri, am fost să îl văd, era binişor! Îl aşteptăm să vină acasă cu bine şi să fie sănătos. Sperăm să reuşească operaţia, sperăm să trecem cu bine şi să ne ajute Dumnezeu să fie bine”, spus prietena tânărului jandarm.

După cum probabil aţi aflat, Cosmin Andrei suferă de anevrism cerebral şi avea nevoie de 60.000 de euro pentru acestă ooperaţie. Aseară el urma să fie transferat la clinica privată, unde, cel mai probabil, va fi spus intervenției chirurgicale, în cursul acestei zile.

Fără nicio îndoială, tot ce s-a întâmplat în ultimele zile în jurul acestui tânăr este o lecţie superbă de solidaritate şi umanitate.

Citit 1071 ori Ultima modificare Marți, 13 Iunie 2017 09:07
Etichetat cu
Mihai Bădescu

„Oamenii buni nu au nevoie de legi pentru a acţiona responsabil, iar oamenii răi vor găsi întotdeauna o modalitate de a le ocoli.” - Platon

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…