O explozie puternică la cazanul centralei termice a unei fabricii de confecţii din oraşul Strehaia a ucis în această dimineaţă un om. Este vorba despre un bărbat de 53 de ani, angajat ca paznic, dar care era folosit şi pe postul de fochist, deşi nu ar fi avut calificarea necesară. Reprezentanţii ITM Mehedinţi şi procurorii de la Parchetul Strehaia au demarat o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs deflagraţia. Una dintre cauzele luate în calcul este aceea că din cauza gerului, circuitul de conducte al termocentralei ar fi îngheţat, iar cazanul a fost supus unei suprapresiuni şi a explodat.

Deflagraţia s-a produs în această dimineaţă, la câteva zeci de minute după ce bărbatul a pornit centrala, după două zile în care nu funcţionase. Sub presunea ridicată, cazanul centralei a explodat şi l-a surprins pe bărbat în interiorul clădirii. Din cauza suflului exploziei, omul nu a avut nicio şansă, deşi medicii sosiţi locul intervenţiei au încercat să-l resusciteze. „Din câte am auzit a explodat cazanul şi l-a surprins pe muncitor în interior. L-a omorât pe loc. A băgat lemne şi cărbuni şi a bubuit că nu avea tiraj sus, cine ştie? Or fi fost îngheţate şi conductele şi poate şi din cauza aceea au crăpat”, a declarat un bărbat la locul deflagraţiei. „E normal, acum pe timpul ăsta a îngheţat instalaţia, a făcut presiune săracul şi uite ce s-a întâmplat. Nu te joci cu instalaţiile. Dacă asta este obturată, face presiune şi face explozie şi te omoară”, a declarat un alt bărbat ajuns la locul exploziei. „Am fost solicitaţi la o expozie la o centrală termică la un operator economic, s-au asigura măsuri PSI, la o explozie care nu a fost urmată de incendiu. În interior a fost găsită o persoană inconştientă, pe care ulterior, cei de la SAJ au declarat-o decedată”, au declarat reprezentanții ISU.

Ajunsă la locul deflagraţiei, soţiei bărbatului i s-a făcut rău şi a căzut din picioare când şi-a văzut soţul fără suflare. Ea a fost dusă la spital cu o ambulanţă. O anchetă a fost declanşată n acest caz, pentru a se stabili dacă centrala avea autorizaţiile de funcţionare necesare. Primele informaţii arată că bărbatul era angajat ca paznic şi nu ca fochist. „Sunt toate autorităţile competente aici şi a început efectuarea cercetărilor. A venit şi ISCIR-ul, ei sunt cei care sunt în măsură să spună despre ce este vorba în legătură cu deflagraţia care s-a produs. Muncitorul nu erau autorizat să lucreze în acestă centrală şi era angajat ca paznic cu contract de muncă”, a declarat Marius Iancu, inspector în cadrul ITM Mehedinţi.

O anchetă privind deflagraţia a fost declanşată şi de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Strehaia, iar administratorul firmei ar putea răspunde penal. El riscă şi sancţiuni de circa 10.000 de lei pentru că muncitorul a fost folosit într-un alt post decât cel pentru care era angajat.

Citit 3798 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2017 21:02
Etichetat cu
Mihai Bădescu

„Oamenii buni nu au nevoie de legi pentru a acţiona responsabil, iar oamenii răi vor găsi întotdeauna o modalitate de a le ocoli.” - Platon

1 comentariu

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…