Interesul pentru vot este apreciabil şi la Spitalul Judeţean din Drobeta-Turnu-Severin. La secţiile 24 şi 25 din incinta unităţii sanitare au venit încă de dimineaţă foarte mulţi votanţi. În afara acestora, aproape 170 de bolnavi internaţi în unitatea sanitară au solicitat urna mobilă pentru a-şi exprima dreptul de vot. Oamenii i-au ales pe cei care îi vor reprezenta în Parlamentul României în următorii patru ani, Mehedinţiul urmând să trimită în legislativul ţării patru deputaţi şi doi senatori. Cei care şi-au exprimat dreptul cetăţenesc spun că au făcut-o pentru o viaţă mai bună, pentru o pensie mai mare şi pentru un viitor mai bun pentru copii. „Am votat pentru o pensie mai bună, maică. Eu am 78 de ani, sunt bolnavă şi am o pensie de 400 de lei. Este foarte mică, cum să trăieşti cu banii ăştia? Nu-mi ajung nici de mâncare, ce să mai vorbesc de mediamentele de care am nevoie”, ne-a declarat o bătrână care a făut cerere ca urna mobilă să ajungă la ea.
Cu aceleaşi gânduri, ca această bătrână şi-au exprimat dreptul cetăţenesc cei 169 de pacienţi din cele două secţii din incinta spitalului, care au solicitat urna mobilă. Oamenii vor ca România să se schimbe în bine. Şi pentru că sunt direct interesaţi, majoritatea au spus că speră ca spitalele româneşti să beneficieze de investiţii, iar sistemul de sănătate să se schimbe, deoarece condiţiile de acum din spitale sunt groaznice.
Urna mobilă a fost solicitată şi la Penitenciarul Drobeta-Turnu-Severin pentru deţinuţii încarceraţi acolo. 81 de deţinuţi şi-au exprimat dorinţa de a vota la Drobeta-Turnu-Severin şi 64 la secţia de la Vânjuleţ. La Peniteciarul Tr. Severin a fost o problemă în sensul că zece deţinuţi care aveau drept de vot nu şi l-au putut exprima. Deşi instanţa nu a pronunţat împotriva lor hotărâri judecătoreşti care să le afecteze anumite drepturi, atunci când au încercat să voteze sistemul de monitorizare a semnalat că nu ar avea drept de vot, deşi, aşa cum am precizat, nu există o hotărâre judecătorească în baza căreia să li se interzică acest drept. Vinovaţi de această situaţie sunt reprezentanţii primăriilor, care nu au operat în listele electorale schimbările care au apărut în drepturrile acestor persoane. Până la urmă, acestor deţinuţi li s-a iinterzis să voteze.
În ceea ce priveşte prezenţa la urne, până la ora 13.30 votaseră 49.906 de mehedinţeni, 5135 pe listele supliemnare şi 44.181 pe listele permanente. 190 de persoane şi-au exprimat dreptul de vot solicitând urna mobilă.
În Mehedinţi sunt aşteptaţi la urne până la ora 21.00, 237.481 de alegători, care trebuie să aleagă patru deputaţi şi doi senatori. Pentru cele şase fotolii de parlamentar s-au înscris 130 de candidaţi de la 13 formaţiuni politice.