Imprimă această pagină

DUPĂ CE AU DISTRUS ÎN ŞASE LUNI BLOCUL PE CARE PRIMĂRIA L-A PUS GRATIS LA DISPOZIŢIE, „BARBARII” DE LA L2 ÎŞI BAT JOC, DISTRÂNDU-SE, DE OAMENII CARE SALVEAZĂ VIEŢI. POLIȚIA NU I-A IDENTIFICAT PE AGRESORI; MOMENTAN ÎNCĂ LUCREAZĂ LA CERCUL DE SUSPECȚI!

O autospecială Serviciului Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi a fost atacată cu pietre de către indivizi de la blocul L2, care nu au fost deocamdată identificaţi. Autospeciala a fost solicitată la imobilul de la periferia oraşului pentru un caz şi în timp ce echipajul căuta pacientul, indivizii s-au abătut cu o ploaie de pietre asupra maşinii. Din cauza avariilor suferite, autospeciala va sta cel puţin zece zile pe margine, pentru a fi reparată, în condiţiile în care şi aşa numărul maşinilor deţinute este insuficient.

Ambulanţa a fost solicitată prin serviciul 112 pentru un caz la blocul L2 din Drobeta-Turnu-Severin, mutat în urmă cu mai mulţi ani la periferia oraşului. Un echipaj cu şofer şi asistentă au mers la locul solicitării, în care locuiesc cetăţeni de etnie romă. Cei doi au coborât din maşină şi au urcat în imobil să caute pacientul, iar când urcau pe scările blocului au auzit mai multe bubuituri. Când au coborât au observat că maşina fusese ţinta unor vandali, care s-au abătut cu o ploaie pe pietre asupra ei. „În jurul orei 1,20, 1,30 am fost solicitaţi pentru un caz la blocul L 2 pe Serpentina Roşiori, la o persoană cu traumatism cranian, ne-am deplasat la faţa locului, am intrat în blocul respectiv ca să căutăm pacientul, nu l-am găsit şi în momentul când căutam pacientul auzeam afară fel şi fel de zgomote. Când am ieşit afară am văzut cum pietroaiele zburau din bloc către ambulanţă. Am văzut geamul spart, uşa lovită, totul îndoit. Persoana care a solicitat şi nici vreun pacient nu am găsit pentru că a fost un apel fals, am solicitat un echipaj de poliţie la 112, a venit acolo la faţa locului, au văzut şi ei şi apoi am plecat la poliţie să dăm o declaraţie. Eu cred că a fost un act premeditat, deoarece acolo de câte ori mergem există câte o problemă, pentru că sunt fie băuţi, fie agresivi”, a declarat şoferul care a condus ambulanţa vandalizată.

Din cauza avarilor, autospeciala, absolut necesară în intervenţii, Serviciului Judeţean de Ambulanţă, din cauză că numărul maşinilor de intervenţie este insuficient, va sta cel puţin zece zile pe margine, până va fi reperată”, a declarat Crişan Dumitraşcu, şeful Parcului Auto al SJA Mehedinţi. „Gândiţi-vă dacă într-o asemenea nervură este deformată atât de tare Ambulanţa câte de mari au fost bolovanii cu care au aruncat şi cu ce intensitate au aruncat de au putut să o deformeze într-un asemenea hal. Maşina este deformată de jur împrejur, geamul spart, la uşă, la plafon este îndoită, uşa de la cabina şoferului este lovită, proiectorul este spart, liminile de semnalizare sunt de asemenea avariate. Problema este deosebit de delicată pentru că nu avem suficiente ambulanţe la nivelul populaţiei, aceste ambulanţe dacă sunt scoase din uz suferă populaţia că nu sunt autospeciale suficiente”, a mai declarat şeful Parcului Auto.

Medicii spun că nu este pentru prima dată când fie ei sunt ţinta agresiunilor, fie autospecialele sau aparatura din acestea. „Este o situaţie cât se poate de gravă, una din multele situaţii care se întâmplă, echipajele de Ambulanţă sunt supuse la asemenea situaţii şi chiar şi mai grave, aceasta este una din situaţiile norocoase să spun aşa, că echipajul nu s-a aflat în Ambulanţă, deoarece chiar ei puteau să fie vătămaţi, dar sunt situaţii în care echipajul a fost chiar ameninţat de astfel de personaje. Este nevoie de o cercetare amplă a poliţiştilor, deoarece în acest caz este vorba de un apel fals şi sunt multe astfel de apeluri false în Ambulanţă şi uitaţi ce se poate întâmpla în urma unui apel fals”, a declarat Cornelia Bernardi - purtătorul de cuvânt SJA Mehedinţi

Convingerea că indivizii au vandalizat ambulanţa doar să se distreze este întărită şi de faptul că ţinta acestora a fost cu doar o oră mai devreme şi un şofer de taxi. Bărbatul a fost solicitat la o comandă în acelaşi bloc, şi când a ajuns în faţa imobilului după doar câteva secunde a fost atacat cu pietre. „Am fost la comandă, când am ajuns în faţa blocului la L2 acolo nu a mai venit nimeni, m-am trezit cu bubuituri pe maşină şi automat am plecat. Nici nu ştiu cu ce au aruncat, cu bolovani, cu borcane, nu ştiu cu ce, dar mi-au spart parbrizul. Nu exclud faptul să fi premeditat totul pentru că în timp ce eram la poliţie a venit şi echipajul de la Ambulanţă, care a avut aceeaşi problemă, au fost solicitaţi pentru o intervenţie şi au fost atacaţi la rândul lor cu pietre, cărămizi şi borcane”, a declarat şoferul de taxi care a fost cu circa o oră mai devreme ţinta aceloraşi indivizi, pe care poliţia, cel puţin până la această oră nu a reuşit să-i identifice.

Întrebaţi dacă i-au găsit pe indivizi, poliţiştii au declarat că au întocmit un dosar penal pentru distrugere şi au întocmit un cerc de suspecţi.

Citit 1786 ori Ultima modificare Luni, 31 Octombrie 2016 23:50
Etichetat cu
Mihai Bădescu

„Oamenii buni nu au nevoie de legi pentru a acţiona responsabil, iar oamenii răi vor găsi întotdeauna o modalitate de a le ocoli.” - Platon

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…