29 ‎August ‎2016, ‏‎ora 12:39:06! În zona Coramnic, în apropiere de domeniul lui Constantin Popescu, FLORICOLA golește o autogunoieră, manual, chiar pe malul râului Cerna, încălcând toate normele de mediu pe care s-a angajat în fața autorităților de mediu, locale și naționale, să nu le mai încalce. Ceea ce face FLORICOLA din nou, contrazice toate angajamentele luate în fața APM Mehedinți, atunci când aceasta i-a acordat conformarea după un control drastic al Gărzii Naționale de Mediu.


O filmare realizată pe data de 29 august 2016 surprinde clar și limpede modul în care firma care prestează serviciul de salubrizare în municipiul Orșova, din anul 2006, când i-a fost concesionat de către municipalitate. La orele prânzului, o autogunoieră trece rapid pe DN 7 (E 70), virează la stânga pe podul care traversează râul Cerna și intră pe domeniul omului de afaceri Constantin Popescu, unde începe să descarce gunoiul ridicat din municipiul Orșova, chiar pe malul râului Cerna, pentru a-l transborda în autocamioane de mare capacitate, în vederea transportului. Gunoiul este descărcat pe sol, contrar normelor clare impuse de ultimul control al Gărzii de Mediu Mehedinți și a măsurilor de conformare impuse sub sancțiunea suspendării autorizației de mediu.

În luna iunie 2016, o echipă de comisari din cadrul Comisariatului General al Gărzii Naționale de Mediu (GNM) a efectuat un control asupra activității de prestare a serviciului de salubrizare în municipiul Orșova de către FLORICOLA SA. În urma controlului, care a durat câteva zile, au fost descoperite deficiențe majore în respectarea autorizației de mediu deținută de către operatorul de salubritate. În nota de constatare nr. 75/10.06.2016, comisarii Gărzii Naționale de Mediu, notează, printre altele: „Zilnic, după colectarea deșeurilor din municipiul Orșova, cu cele două autocompactoare/autogunoiere, acestea sunt transportate în zona Coramnic și descărcate pe un teren neamenajat în acest sens (neimpermeabilizat, fără rigole perimetrale și bazin pentru colectare a eventualelor scurgeri), în vederea transbordării deșeurilor în alte mijloace de transport cu capacități mult mai mari. La intrarea pe amplasamentul unde sunt transbordate deșeurile din autogunoiere, din zona Coramnic, în alte mijloace de transport au fost identificate depozitări de deșeuri municipale și asimilabile, direct pe sol”. În Nota de constatare, comisarii GNM dispun, ca urmare a multelor deficiențe constatate, un număr de 10 măsuri, cu termene precise. Măsura cu numărul 7, din această listă, sună destul de clar: „Relocarea deșeurilor sau transbordarea deșeurilor municipale și asimilabile din compactoare / autogunoiere, în autotractoare cu semiremorcă se va realiza numai în spațiile reglementate din punct de vedere al protecției mediului”. Termenul impus este unul permanent și cu începere de la data de 10 iunie 2016.

Mai mult, GNM transmite Agenției Județene de Protecție a Mediului Mehedinți, autoritatea care a emis autorizația de mediu, o notificare, în urma căreia APM somează FLORICOLA ca în termen de 30 de zile să își remedieze deficiențele constatate în timpul controlului GNM. Totodată, APM Mehedinți avertizează FLORICOLA că în cazul în care nu își remediază deficiențele, printre care și aceasta de mai sus, autorizația de mediu îi va fi suspendată.

La expirarea termenului de 30 de zile impus pentru conformare, Garda de Mediul Mehedinți efectuează un control la FLORICOLA și constată că operatorul și-a remediat deficiențele și merită nu numai tot respectul din lume, ci și întreruperea procedurii de suspendare a autorizației de mediu nr. 2/20.01.2014. În baza acestei binecuvântări, date cu blândețe și generozitate de Garda de Mediu Mehedinți, APM Mehedinți ia act de corectitudinea operatorului și nu îi mai suspendă autorizația de mediu.

Iată că, la numai o lună de la acel certificat de bună purtare dat de autoritățile de mediu din Mehedinți, operatorul își reia obiceiurile vechi și continuă să facă tot ceea ce știe mai bine. Veți observa în filmarea pe care o prezentăm, cum mașinile FLORICOLA se claxonează și avertizează una pe alta, pentru ca acțiunile lor să nu fie tulburate de eventuale controale inopinate sau de ochii curioșilor.

Citit 2291 ori Ultima modificare Joi, 01 Septembrie 2016 23:09
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…