„Am veni să facem dreptate și să deferim justiției pe toți aceia care au băgat mâna până la cot în ultimii 15 ani și s-au îndestulat din averea și patrimoniul unei regii a statului român. Faptele sunt de o gravitate deosebită, iar acei oameni, implicați în acest jaf organizat de la RAAN, ar trebui să plătească!”, a avertizat Remus Borza. (VIDEO)
Întrebat dacă va face lumină în toate afacerile dubioase de la RAAN, Remus Borza, în calitatea sa de administrator al EURO INSOL, firma care se va ocupa de lichidarea falimentarei regii, a lansat un avertisment deosebit de dur, precizând că va deferi justiției pe toți aceia care au furat din avuția unei regii a statului român.
Și mai dur, Remus Borza a ținut să amintească faptul că în portofoliul EURO INSOL au fost insolvențe celebre din care s-a ieșit cu succes și că RAAN este primul faliment acceptat de firma sa, dar nu a venit la RAAN pentru a-și strica palmaresul cu un caz de faliment.
„Avem în portofoliu nostru doar reorganizări de succes și am fost recent martori la un moment de glorie – ieșirea Hidroelectrica din insolvență, unde am lăsat miliarde de lei în conturi și am redat țării cea mai profitabilă companie, după ce am preluat-o, în 2012, într-o situație deplorabilă. Sunt și alte companii pe care le vom scoate din insolvență: luna viitoare, SERV TRANS, a treia companie de transport pe calea ferată, în august vom scoate din insolvență UZTEL Ploiești, cea mai veche companie de echipament petrolier din lume, fondată în anul 1904. Nu am vrut să ne stricăm palmaresul cu un caz de faliment și mai ales falimentul unei companii în care statul a investit miliarde de euro, dar stând ca tot românul și cugetând, au fost trei rațiuni care ne-au determinat să acceptăm acest faliment”, a explicat ferm Remus Borza, nominalizând deferirea către justiție a tuturor celor care au furat de la RAAN; valorificarea corectă a activelor RAAN și încercarea de a vinde cât mai puțin din activele RAAN la fier vechi.
„Sunt un om justițiar, colegii mei sunt la fel, măcar în al doisprezecelea ceas am venit să facem dreptate și să deferim justiției pe toți aceia care au băgat mâna până la cot în ultimii 15 ani și s-au îndestulat din averea și patrimoniul unei regii a statului român. Din păcate, lucrul acesta trebuiau să îl facă predecesorii noștri, administratorul judiciar, numai că s-au limitat în a încasa un onorariu și doar atât! Chiar și în faliment, putem întreprinde acele măsuri, pentru că din punct de vedere penal, faptele sunt de o gravitate deosebită, nu se prescriu așa de pe o zi pe alta, până la urmă aici vorbim de acțiuni care au prejudiciat compania de ordinul sutelor de milioane de lei, iar acei oameni, care azi fac pe lupii moraliști, care ne dădeau nouă sfaturi de moralitate, integritate și management, dar care erau implicați în trecut în acest jaf organizat de la RAAN, ar trebui să plătească!”, a amenințat Remus Borza.
„Vom vinde activele prin proceduri transparente și competitive, nu pe doi lei”!
Un al doilea argument invocat de Remus Borza pentru acceptarea gestionării falimentului de la RAAN este corecta valorificare a activelor: „Chiar dacă vorbim de un faliment, am tot interesul ca un bun român, să obțin maximum din valorificarea activelor RAAN. Ar fi o altă nedreptate să subevaluăm activele și să le vindem pe sub masă! Tot ce vom vinde, vom vinde în proceduri transparente și competitive, la licitație publică, în baza unor evaluări făcute de firme reputate. În al treilea rând, vom încerca să vindem cât mai puțin la fier vechi și aici vorbim de aliaje speciale, unele din ele supuse și acum secretului de stat”.