MARIUS SCRECIU ESTE NOUL PRIMAR AL SEVERINULUI. PSD A CÂȘTIGAT ŞI ÎN JUDEȚ

Candidatul Alianței PSD – UNPR, Marius Screciu este noul primar al municipiului Drobeta Turnu Severin. Diferența dintre el și următorul clasat, Daniel Cîrjan – PNL, este de peste 1.000 de voturi. Nici în județ, liberalii nu stau foarte bine, deoarece PSD a luat aproape tot, Mehedințiul rămânând în continuare roșu.

Înfrângere în tabăra PNL Mehedinți, la alegerile locale desfășurate duminică, 5 iunie 2016! PSD a câștigat două treimi din cele 66 de unități teritorial administrative al județului Mehedinți, inclusiv municipiul reședință de județ – Drobeta Turnu Severin. Marius Screciu este noul primar al Severinului, el declarându-se câștigător undeva după miezul nopții, conform numărărtorii paralele realizate după procesele verbale sosite din secțiile de votare, dar și după cele comunicate de reprezentanții PSD în secțiile de votare din Severin.

În jurul orei 23.00, din rezultatele comunicate din 32 de secții de votare, din cele 65 câte sunt în municipiu, Marius Screciu avea un avans de 950 de voturi în fața liberalului Daniel Cîrjan. După mai bine de două ore, când mai erau de centralizat rezultatele din 4 secții de votare, Marius Screciu ajunsese la un avans de aproape 1.000 de voturi, ceea ce l-a determinat să tragă concluzia că a câștigat.

„Am câștigat alegerile, am un avans de 1.000 de voturi! Voi face ceea ce am promis severinenilor și voi continua toate lucrurile bune realizate în ultimii 8 ani!”, a declarat, telefonic, pentru jurnalmehedinți.ro, Marius Screciu. Desigur că rezultatele nu sunt finale, acestea urmând a fi anunțate după centralizarea tuturor proceselor verbale de către Biroul Electoral Județean, însă, matematic, diferența dintre Screciu și Cîrjan nu mai poate fi întoarsă.

Tot din primele rezultate, sosite la numărătoarea paralelă, de la reprezentanții partidelor politice din fiecare secție de votare, se pare că PNL a scos per ansamblu, la Consiliul Local Drobeta Turnu Severin, un scor mult mai mic decât Daniel Cîrjan, ceea ce arată că severinenii și-au manifestat susținerea mai mult pentru omul Daniel Cîrjan decât pentru PNL.

Printre comunele în care scorul a fost deosebit de strâns se numără Eșelnița unde candidatul PSD – Ioan Ciuru a câștigat la o diferență de doar 7 voturi față de principalul său contracandidat.

La Strehaia, „domnia” liberalului Sîmion Burcu s-a încheiat, el pierzând la scor alegerile pentru funcția de primar.

De asemenea, la Vînju Mare, candidatul PSD Anghel Rugină a câștigat al doilea mandat de primar, iar la Baia de Aramă tot un candidat PSD a rămas primar, Rafael Dunărințu.

La Orșova, bătălia a fost foarte strânsă între PSD și PNL, candidatul PSD – Marius Stoica având un avans de doar câteva zeci de voturi.

În ceea ce privește Consiliul Județean Mehedinți, PSD defilează, având, după toate informațiile care reies din numărătoarea paralelă, cel mai mare număr de consilieri județeni.

Prezența la vot în județul Mehedinți a fost de peste 50 la sută.

Citit 9198 ori Ultima modificare Marți, 26 Iulie 2016 16:43
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…