Imprimă această pagină

A circulat și încă mai circulă în spațiul public o știre care ne îngrozește! Niște minți bolnave de la Bruxelles s-au gândit să ne interzică nouă românilor creștini, CRĂCIUNUL! Deși Comisia Europeană a retras cu celeritate documentul intern în care se discuta de interzicerea folosirii cuvântului „Crăciun” pentru a nu ofensa persoanele care nu sunt de religie creștină, subiectul continuă să facă vâlvă în Parlamentul European. Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a atenționat că un asemenea document nu ar fi trebuit să existe niciodată.

După ce, mai multe zile la rând, în spațiul public a circulat o știre sinistră potrivit căreia Uniunea Europeană vrea să interzică folosirea termenului „Crăciun”, românii au rămas pur și simplu oripilați de preocupările „elevate” ale forului european. Realizând gafa de proporții Comisia Europeană a retras documentul, doar că efectele emoționale au rămas. Europarlamentarul Eugen Tomac a luat poziție în plenul Parlamentului de la Strasbourg față de acest gen de inepții aruncate europenilor și a afirmat că astfel de decizii nu ar mai trebui luate niciodată.

„Niciodată nimeni nu va putea interzice Crăciunul în Uniunea Europeană. Acesta este mesajul pe care l-am transmis Comisiei Europene în plenul Parlamentului European. Este de nepermis ca pe viitor, un document intern al Comisiei să conțină elemente atât de sensibile care pot crea prilejul perfect pentru a induce în eroare cetățenii europeni. Deși s-a explicat că a fost un demers nefericit intern, care nu-și avea rostul, totuși știrea falsă precum că în Uniunea Europeana a fost interzis Crăciun, a circulat și încă mai bântuie peste tot și acest fapt este grav. O asemenea provocare trebuie evitată pentru că aduce prejudicii uriașe democrației. Crăciunul este o sărbătoare a bucuriei și nu-i exclude pe cei care nu împărtășesc cu noi această frumoasă tradiție”, a declarat europarlamentarul PPE, pe contul său de socializare.

Citit 899 ori Ultima modificare Joi, 16 Decembrie 2021 21:57
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…