Europarlamentarul PPE Eugen Tomac a cerut, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, o poziție mult mai fermă a Uniunii Europene față de amenințările Rusiei.

„Ce se întâmplă acum la frontiera de est a Ucrainei, prin comasarea de către Rusia a peste 100.000 de militari, reprezintă una dintre cele mai mari provocări pe care Uniunea Europeană o are de gestionat. Să nu uităm că după ce Ucraina a decis politic apropierea de Uniunea Europeană, răspunsul lui Putin fost anexarea Crimeei în 2014. Kremlinul privește cu ostilitate orice stat din imediata noastră vecinătate care respectă, la fel ca noi, democrația, drepturile omului și libertatea de exprimare”, scrie Tomac pe contul său de socializare.

„Putin este astăzi omul care întruchipează perfect profilul dictatorului dispus să-și trimită armata pentru a crea un conflict uriaș în Europa. Rusia nu mai are de ce să fie membru permanent în Consiliul de Securitate al ONU, deoarece a devenit un stat care pune în pericol pacea și stabilitatea Europei. Eventuala invadare a Ucrainei va deschide un nou capitol, plin de evenimente cu deznodământ tragic. Tocmai de aceea, Rusia trebuie să știe că va fi complet izolată și va plăti scump pentru aceste porniri staliniste. Putin trebuie oprit. Nimic nu justifică declanșarea unui conflict militar, este doar dorința bolnavă a unui om dominat de ambițiile sale geopolitice”, a mai declarat Eugen Tomac.

Citit 687 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Decembrie 2021 11:25
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…