„Trei proiecte pilot depuse de mine anul aceasta au fost notate de Comisia Europeană cu calificativul A (maxim), ceea ce înseamnă că în toamnă, după ce vor fi adoptate de Parlament, vor intra în lucru”, scrie, pe pagina sa de socializare, europarlamentarul roman Marian Jean Marinescu. Este vorba de un proiect privind mobilitatea urbană aeriană, un al doilea care propune transparență în administrație (digitalizarea activității, astfel încât totul să fie transparent, corect și eficient) și cel de-al treilea proiect pilot considerat finanțabil de către Comisia Europeană se referă la coordonarea din spațiu a navelor pe Dunăre. Explicații și în materialul VIDEO atașat!

„Unul dintre ele se referă la mobilitatea urbană aeriană, iar altul propune transparență în administrație (digitalizarea activității, astfel încât totul să fie transparent, corect și eficient). Cel de-al treilea proiect pilot considerat finanțabil de către Comisia Europeană se referă la coordonarea din spațiu a navelor pe Dunăre. În paranteză trebuie spus, că am mai propus unul care să folosească tehnologia spațială, de astă dată pentru păduri și activitățile forestiere”, explică euro-deputatul Marian Jean Marinescu.

Toate aceste trei proiecte vor fi supuse votului în Parlamentul European în toamnă și vor fi adoptate, având în vedere calificativul maxim primit de la Comisia Europeană.

Alte trei proiecte au primit calificativul B

„Alte trei proiecte depuse de mine au primit la evaluarea Comisiei nota B, ceea ce înseamnă că și acestea au cam 90% șanse să treacă (în Parlament). Dincolo de asta, va începe lucrul la o așa numită Acțiune de pregătire (Preparatory Action) în turism, care se bazează pe un proiect pilot de-al meu care propunea acum câțiva ani o politică comună în turism”, mai spune Marian Jean Marinescu.

Europarlamentarul roman a mai gândit și propus o politică comună de turism

Marian Jean Marinescu explică: „Mă bucur mult că lucrurile evoluează către ceea ce propuneam eu, o politică de turism comună, căci este un lucru pe care îl dorește toată lumea, dar care până acum nu s-a reușit. Turismul este o activitate economică foarte importantă, care actualmente nu face obiectul unei politici comune la nivelul UE. Ar avea mare nevoie de asta, chiar dacă unele state se împotrivesc. O politică europeană în turism ar impune standarde comune, reguli comune, reguli pentru personal, reguli pentru situația sanitară și așa mai departe. Iar toate acestea nu se pot face decât printr-o politică europeană comună”.

Citit 996 ori Ultima modificare Duminică, 08 August 2021 20:26
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…