„Unul dintre ele se referă la mobilitatea urbană aeriană, iar altul propune transparență în administrație (digitalizarea activității, astfel încât totul să fie transparent, corect și eficient). Cel de-al treilea proiect pilot considerat finanțabil de către Comisia Europeană se referă la coordonarea din spațiu a navelor pe Dunăre. În paranteză trebuie spus, că am mai propus unul care să folosească tehnologia spațială, de astă dată pentru păduri și activitățile forestiere”, explică euro-deputatul Marian Jean Marinescu.
Toate aceste trei proiecte vor fi supuse votului în Parlamentul European în toamnă și vor fi adoptate, având în vedere calificativul maxim primit de la Comisia Europeană.
Alte trei proiecte au primit calificativul B
„Alte trei proiecte depuse de mine au primit la evaluarea Comisiei nota B, ceea ce înseamnă că și acestea au cam 90% șanse să treacă (în Parlament). Dincolo de asta, va începe lucrul la o așa numită Acțiune de pregătire (Preparatory Action) în turism, care se bazează pe un proiect pilot de-al meu care propunea acum câțiva ani o politică comună în turism”, mai spune Marian Jean Marinescu.
Europarlamentarul roman a mai gândit și propus o politică comună de turism
Marian Jean Marinescu explică: „Mă bucur mult că lucrurile evoluează către ceea ce propuneam eu, o politică de turism comună, căci este un lucru pe care îl dorește toată lumea, dar care până acum nu s-a reușit. Turismul este o activitate economică foarte importantă, care actualmente nu face obiectul unei politici comune la nivelul UE. Ar avea mare nevoie de asta, chiar dacă unele state se împotrivesc. O politică europeană în turism ar impune standarde comune, reguli comune, reguli pentru personal, reguli pentru situația sanitară și așa mai departe. Iar toate acestea nu se pot face decât printr-o politică europeană comună”.