Imprimă această pagină
S-au ridicat restricțiile, la intrarea în Serbia, pentru românii vaccinați anti COVID-19

Începând cu data de 17 iunie 2021, restricţiile de intrare în Serbia au fost ridicate pentru cetăţenii români care prezintă adeverința de vaccinare împotriva COVID-19.

„Cetățenii români care dețin un certificat de vaccinare împotriva COVID – 19 eliberat de autoritățile competente din România pot intra pe teritoriul Serbiei, fiind exceptați de la măsura carantinei sau de la prezentarea unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2. Restricţiile de intrare în Serbia au fost ridicate şi pentru minorii nevaccinaţi în vârstă de până la 18 ani”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Instituția Prefectului din județul Mehedinți.

Până astăzi, situația la granițele româno - sârbe era una destul de bizară, în sensul că cetățenii sârbi care prezentau un certificat de vaccinare puteau intra liniștiți în România, în timp ce românii erau nevoiți, chiar dacă s-au vaccinat, să prezinte un test PCR, valabil 48 de ore. Fiinr o țară nemembră a Uniunii Europene, Serbia a instituit o metodologie destul de ciudată în raport cu celelalte state vecine. Mai exact, pentru a recunoaște vaccinările la graniță, Serbia trebuie să aibă încheiate acorsuri de recunoaștere a certificatelor de vaccinare împotriva virusului COVID-19, cu statele celelalte. 

Până astăzi doar cetățenilor din Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Republica Macedonia de Nord, Muntenegru și Ungaria, le era permis accesul în Serbia doar dacă dețineau  un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore de la momentul eliberării rezultatului, emis de laboratoarele acreditate din statul de proveniență. De asemenea, tot până astăzi, statele cu care Serbia avea acorduri de recunoaștere erau Grecia, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Croația și Ungaria.

Citit 1216 ori Ultima modificare Joi, 17 Iunie 2021 17:12
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…