Violențele de la protestul din Severin, sancționate de jandarmi

Protestul, inițial pașnic, din 29 martie 2021, de pe străzile Severinului, a degenerat în acte de violență și agresiune împotriva jandarmilor. Forțele de ordine au intervenit prompt și au aplicat amenzi, iar doi protestatari au fost duși la Poliție. S-au aplicat 17 sancțiuni, în valoare de peste 14.000 de lei.

Vă prezentăm comunicatul oficial al Jandarmeriei Mehedinți:

„În urma desfășurării protestului din municipiul Drobeta Turnu Severin, ieri, 29 martie a.c., pentru corecta informare a opiniei publice, vă comunicăm următoarele:

Conform prevederilor legale, Jandarmeria are obligația de a asigura măsurile de ordine publică cu ocazia manifestărilor la care participă public numeros, indiferent de natura acestora, pentru a asigura protecția participanților și a celorlalți cetățeni și pentru prevenirea și faptelor de natură să tulbure ordinea si liniștea publică.

Manifestarea de protest de ieri, nu a fost supusă avizării conform prevederilor legale, aceasta fiind organizată prin intermediul rețelelor de socializare, fără a exista un organizator la nivelul municipiului Drobeta Turnu Severin. Participanții la protest s-au adunat în Piața Drapelului, începând cu orele 17.00, unde au rămas până în jurul orelor 19.30, după care au pornit într-un marș pe străzile municipiului.

Pe timpul desfășurării manifestației publice, echipele de dialog ale Jandarmeriei Mehedinți au adus la cunoștinta participanților prevederile legale în vigoare, precum și consecințele legale ale nerespectării acestora. Cu toate acestea, în jurul orelor 23.00, doi protestatari au exercitat acte de agresiune împotriva jandarmilor, împiedicându-i să-și exercite atribuțiile de serviciu, instigând ceilalți participanți să nu respecte recomandările forțelor de ordine.

Jandarmii au acționat pentru stabilirea identității celor două persoane, fiind necesară folosirea forței pentru conducerea acestora la sediul Poliției în vederea dispunerii măsurilor legale. Cele două persoane au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 3000 lei, conform prevederilor Legii nr. 61/1991 republicată pentru <<împiedicarea sub orice formă a organelor însărcinate cu menținerea ordinii publice de a-și îndeplini obligațiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul Poliției ori a altui organ de stat sau de a lua măsurile necesare pentru menținerea ori restabilirea ordinii publice>>.

Pe timpul desfășurării acțiunii de protest, jandarmii au aplicat un număr de 17 sancțiuni contravenționale în valoare de 14.200 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 60/1990 și Legii 55/2020.

În continuare, vom analiza imaginile operative pentru identificarea și sancționarea tuturor persoanelor care au încălcat legea”.

Citit 1315 ori Ultima modificare Marți, 30 Martie 2021 11:33
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…