Imprimă această pagină
Mann Ki Baat „Gânduri Interioare”, un program de radio indian găzduit de prim-ministrul Indiei

Mann Ki Baat „Gânduri Interioare” este un program de radio indian găzduit de prim-ministrul Indiei, E.S. Narendra Modi, în care se adresează oamenilor națiunii. De la prima emisiune din 3 octombrie 2014, au existat 73 de episoade. Episodul 73 a fost difuzat pe data de 31 ianuarie 2021.

Iată cele mai importante momente din prima emisiune Mann ki Baat din 2021:

* Referindu-se la violența de la Fortul Roșu care a avut loc în timpul unui protest cu tractoare desfășurat de fermieri, premierul Modi a spus: „India a fost șocată când a văzut insulta Tricolorului în Ziua Republicii”.

* Astăzi este ultima zi a lunii ianuarie 2021. Vă gândiți și voi așa cum fac și eu, la faptul că anul 2021 a început acum câteva zile? Pur și simplu nu pare că a trecut întreaga lună ianuarie! Aceasta este ceea ce se numește viteza timpului.

* Luna aceasta, au existat vești foarte bune și de pe terenul de cricket. Echipa noastră de cricket, după eșecuri inițiale, a revenit, câștigând seria în Australia. Munca grea și munca în echipă a jucătorilor noștri este inspirațională.

* Vaccinul „Fabricat în India” este un simbol al încrederii în sine a Indiei; este, de asemenea, un simbol al mândriei sale.

* Programul de vaccinare din India se dovedește a fi exemplar pentru lume. Ne vaccinăm cetățenii mai repede decât oriunde în lume.

* În 15 zile, India a vaccinat 3 milioane de războinici COVID-19, în timp ce America a avut nevoie de 18 zile și Marea Britanie 36 de zile pentru a realiza același lucru.

* Anul acesta, India va începe sărbătorirea a 75 de ani de independență - Amrit Mahotsav. Acesta este un moment excelent pentru a explora locuri asociate cu acei eroi datorită cărora am obținut independența.

* Despre mișcarea de eliberare, am primit un comentariu pe aplicația NaMo de la Jai Ram Viplava, care ne-a amintit că în 1932 un grup de tineri patrioți au fost uciși de britanici pentru că au strigat sloganurile „vande matram” și „bharat mata ki jai”.

* A fost luată o inițiativă pentru tinerii scriitori în scopul „India @ 75”. Acest lucru va încuraja tinerii scriitori din toate statele și din toate limbile. Puteți afla mai multe despre această inițiativă pe site-ul ministerului educației.

* M-am simțit foarte fericit când am citit despre cum o piață locală de legume din Bowenpally, Hyderabad transformă deșeurile în energie electrică și bio-combustibil. Peste 10 tone de deșeuri sunt transformate în 500 de unități de electricitate și 30 kg de biocombustibil.

* Un lucru uimitor similar a fost realizat de satul Badaut Panchayat din Panchkula din Haryana, unde oamenii filtrează apa de scurgere și o folosesc pentru irigarea câmpurilor.

* Am văzut o altă știre din Kerala, unde NS Rajappan Sahab adună sticle de plastic din lacul Vembanad.

* Trebuie să fi fost martor în urmă cu câteva zile, atunci când patru femei-piloți din India au preluat comanda unui zbor non-stop din San Francisco, America către Bangalore.

* Trebuie să fi observat și de această dată în parada din 26 ianuarie, unde două femei ofițer ale forțelor aeriene indiene au creat istorie.

* Oricare ar fi zona, participarea femeilor din țară este în continuă creștere.

* În Chichgaon, Jabalpur, femeile din triburi și-au pierdut slujbele la moara de orez din cauza pandemiei, dar au format un grup de auto-ajutor și și-au înființat propria moară de orez prin strângerea de capital din economiile lor și au fost ajutate în cadrul Misiunii Ajivika. Membrii își plătesc acum datoria din profitul fabricii.

* Acum, există un entuziasm crescut în ceea ce privește cultivarea căpșunilor în Bundelkhand și una dintre fiicele lui Jhansi, Gurleen Chawla, a jucat un rol imens în această cauză. Cu ajutorul noilor tehnologii, se fac eforturi similare și în alte părți ale țării. Căpșuna, care a fost identificată odată cu dealurile, este acum cultivată și în solul nisipos din Kutch, sporind veniturile fermierilor.

* Biroul regional al ministerului turismului a început "Incredible India Weekend Getaway" în satele din Bengal la începutul lunii. Artizanii meșteșugari din West Midnapore, Bankura, Birbhum, Purulia, East Bardhaman, au organizat un atelier de artizanat pentru vizitatori.

* Vei fi încântat să afli că există mai mult de 30 de centre de yoga în Santiago, Chile. 4 noiembrie a fost declarată „Ziua Națională Yoga” în Chile. Chile este departe de India, dar parfumul culturii indiene a fost răspândit acolo cu mult timp în urmă.

* În perioada 18 ianuarie - 17 februarie observăm „Luna siguranței rutiere”. Ar trebui să devenim părți interesate active pentru a reduce accidentele rutiere și pentru a salva vieți.

* Prieteni, trebuie să fi observat, trecând pe drumurile pe care le construiește Organizația Rutieră de Frontieră, faptul că se văd multe sloganuri inovatoare. Sloganuri precum „This is highway not runway” și „Be Mr. Late than Late Mr.” sunt destul de eficiente în promovarea siguranței rutiere.

* Prieteni, se spune că picătură cu picătură, oala se umple. Fiecare efort al nostru duce la realizarea hotărârii noastre. Prin urmare, trebuie să lucrăm cu toții pentru a îndeplini împreună obiectivele cu care am început 2021.

Citit 990 ori
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…