MARIUS SCRECIU: „CENTRELE DE VACCINARE DIN SEVERIN SUNT FUNCȚIONALE”

Primarul Severinului, MARIUS SCRECIU, a făcut astăzi o verificare la CENTRUL DE VACCINARE organizat în incinta Stadionului Municipal din Drobeta Turnu Severin. În timpul vizitei a fost însoțit de prefectul Cristinel PAVEL, directorul Direcției de Sănătate Publică Mehedinți - dr. Miruna CONSTANTIN și inspectorul șef al ISU Mehedinți - col. Florentin DRAGOMIR.

Severinul are toate centrele de vaccinare amenajate pe raza municipiului funcționale și pregătite să îi primească în condiții sigure pe toți beneficiarii celei de-a doua etape de vaccinare împotriva COVID-19. Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, însoțit de prefectul județului, directorul Direcției de Sănătate Publică Mehedinți și inspectorul șef al ISU Mehedinți, au vizitat pe 18 ianuarie 2021 centru amenajat în incinta Stadionului Municipal.

„Începând de astăzi, 18 ianuarie, în baza unei programări, severinenii pot să se vaccineze la cele două centre deschise de primărie la Stadionul Municipal și Sala Polivalentă. Cele două centre sunt dotate conform standardelor sanitare în vigoare și întrunesc toate condițiile solicitate de Direcția de Sănătate Publică. Împreună cu prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, directorul Direcției de Sănătate Publică Mehedinți, dr. Miruna Constantin, și inspectorul șef al ISU Mehedinți, col. Florentin Dragomir, m-am asigurat de bunul mers al lucrurilor și a modului de desfășurare a procesului de vaccinare. Pentru mine, personal, siguranța cetățenilor are prioritate și consider că este imperios necesar să sprijinim procesul de vaccinare și să venim în ajutorul populației”, a declarat primarul Marius Screciu.

Totodată edilul-șef i-a îndemnat pe severineni să se vaccineze: „Profit de această ocazie să fac un apel către toți severinenii, invitându-i să se vaccineze. Am mare încredere în aceste vaccinuri, în personalul medical și consider că reprezintă singura șansă pe care o avem pentru a depăși această situație deosebită și a reveni la o viață normal”.

Prefectul Pavel: „Mulțumesc tuturor primarilor unităților administrativ-teritoriale, unde am operaționalizat centre de vaccinare”

„Am vrut să verific astăzi și o să verificăm în continuare modul cum se desfășoară acțiunea de vaccinare în cadrul etapei a II-a pentru a vedea dacă mai sunt probleme pe care le putem rezolva din mers. Este important de știut că avem un vaccin sigur, eficient și îndemn populația județului să se vaccineze fără nicio teamă pentru că este singura armă cu care putem lupta cu acest virus parșiv și foarte periculos. Vreau să mulțumesc tuturor primarilor unităților administrativ-teritoriale, unde am operaționalizat centre de vaccinare, pentru modul cum s-au implicat în organizarea lor, mai ales primarului municipiului Drobeta Turnu Severin, unde ponderea populației județului este cea mai mare”, a declarat prefectul Cristinel PAVEL.

„Avem 6 fluxuri de vaccinare la nivelul județului”

„Centrele de vaccinare au fost funcționale din data de 15 ianuarie a.c., am avut sprijinul autorităților locale în toate aceste centre. Împreună cu domnul prefect am făcut trei inspecții pentru fiecare dintre ele, sunt dotate, cu racorduri la apă, cu grupuri sanitare, este totul în regulă. Avem alocate 6 fluxuri la nivelul județului, asta înseamnă un număr de 360 de doze pe zi și ne bucură faptul că este o complianță foarte bună din partea persoanelor vârstnice și a pacienților cronici. Toate pozițiile disponibile pe fiecare centru în parte sunt ocupate. Aici, la Stadionul Municipal, sunt 120 de beneficiari, care vor fi vaccinați astăzi (n.r.: 18 ianuarie 2021), la Sala Polivalentă sunt 60 și tot câte 60 în celelalte fluxuri de pe raza județului”, a precizat directorul DSP Mehedinți, dr. Miruna CONSTATIN.

Reamintim categoriile de persoane eligibile pentru înscrierea în etapa a II-a:

• adulți cu vârsta peste 65 de ani;

• persoane aflate in evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate;

• lucrători care desfășoară activități în domenii cheie, esențiale.

 

 

 

 

 

Citit 1035 ori Ultima modificare Luni, 18 Ianuarie 2021 15:38
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…