INDIA: Premierul Modi pune piatra de temelie a clădirii Parlamentului Nou

Prim-ministrul Indiei, E.S. Domnul Narendra Modi a pus astăzi piatra de temelie a clădirii Noului Parlament. Noua clădire este o parte intrinsecă a viziunii „AatmaNirbhar Bharat” și va reprezenta o oportunitate de a construi un Parlament al popoarelor pentru prima dată după independență, unul care să corespundă nevoilor și aspirațiilor „Noii Indii” de a 75-a aniversare a independenței în 2022.

Cu această ocazie, Primul Ministru a declarat că s-a atins un obiectiv important din istoria democratică a Indiei, caracterizată de spiritul indianității. El a adăugat că începutul construcției Casei Parlamentului din India este una dintre cele mai importante etape ale tradițiilor democratice Indiene. El a chemat poporul din India să construiască împreună această nouă clădire a Parlamentului. El a spus că nimic nu poate fi mai frumos sau mai pur decât noua clădire a Parlamentului Indiei, când India își sărbătorește 75 de ani de independență.

Premierul a reamintit momentul în care a intrat în Parlament pentru prima dată în 2014 în calitate de deputat. El a spus că, atunci când a intrat în Parlament pentru prima dată, și-a plecat capul și a salutat acest templu al democrației, înainte de a păși în el. El a remarcat că se fac multe lucruri noi în noua Casă a Parlamentului, care vor spori eficiența parlamentarilor și vor moderniza cultura muncii lor. El a spus că dacă vechea clădire a Parlamentului a direcționat India post-independență, noua clădire va deveni o dovadă a realizării „AatmaNirbhar Bharat.” Dacă s-a muncit din plin pentru a satisface nevoile țării în vechea Casă a Parlamentului, atunci aspirațiile Indiei secolului 21 se vor împlini în noua clădire.

Prim-Ministrul a menționat că democrația din alte țări se referă la proceduri electorale, guvernanță și administrație. Democrația din India este legată de valorile vieții, este modul de viață și sufletul unei națiuni. El a adăugat că democrația Indiei este un sistem dezvoltat prin secole de experiență. Există, de asemenea, o mantră a vieții, un element al vieții, precum și un sistem de ordine în democrația din India. Forța democratică a Indiei asigură o nouă energie dezvoltării țării și o nouă credință concetățenilor săi. Democrația din India este reînnoită constant în fiecare an rezultând într-o prezență la vot în creștere.

Premierul a menționat că democrația din India a fost întotdeauna un mijloc de rezolvare a diferențelor, împreună cu guvernanța. Opiniile diferite, perspectivele diferite dau putere unei democrații vibrante. El a spus că democrația Indiei a avansat cu scopul de a exista întotdeauna loc pentru diferențe, atâta timp cât nu este complet deconectată de la proces. El a subliniat că politicile și politica pot varia, dar fiind în serviciul publicului, nu ar trebui să existe diferențe în acest scop final. El a adăugat dacă dezbaterile au loc în cadrul Parlamentului sau în exterior, determinarea față de serviciul național și devotamentul față de interesul național ar trebui să se reflecte în ele în mod constant.

Prim-ministrul a îndemnat oamenii să-și amintească faptul că este responsabilitatea poporului să-și întărească optimismul față de democrație, care stă la baza existenței Parlamentului. El a reamintit că fiecare membru care intră în Parlament este responsabil atât față de public, cât și de Constituție. El a spus că nu există ritualuri ca atare care să consacre acest templu al democrației. Reprezentanții oamenilor care vin la acest templu sunt cei care îl vor sfinți. Devotamentul, serviciul, conduita, gândirea și comportamentul lor vor deveni viața acestui templu. Eforturile lor către unitatea și integritatea Indiei vor deveni energia care dă viață acestui templu. El a adăugat că atunci când fiecare reprezentant public își va oferi cunoștințele, inteligența, educația și experiența pe deplin, atunci acest nou Parlament va câștiga sfințenie.

Primul ministru a îndemnat oamenii să-și ia angajamentul de a păstra India pe primul loc, să se închine progresului și dezvoltării Indiei, fiecare decizie fiind menită să sporească puterea țării și să înțeleagă că interesul țării este primordial. El le-a cerut tuturor să se asigure că nu va exista un interes mai mare pentru ei decât interesul național. Preocuparea lor pentru țară va fi mai mult decât preocupările lor personale. Nimic nu va fi mai important pentru ei decât unitatea și integritatea țării. Demnitatea și împlinirea Constituției țării vor fi cel mai mare scop al vieții lor.

Sursa: Biroul de informare a presei din India. https://www.pib.gov.in/

Citit 544 ori Ultima modificare Vineri, 11 Decembrie 2020 17:00
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…