Părintele Adrian Căpitănescu a murit, răpus de COVID-19

Părintele Adrian-Claudiu Căpitănescu, în vârstă de 46 de ani, s-a stins din viață după ce s-a luptat cu virusul Covid-19 mai bine de 30 de zile. Trista veste a fost confirmată de Episcopia Severinului și Strehaiei pagina sa web.

Preacucernicul Părinte Iconom Stavrofor Adrian-Claudiu Căpitănescu, parohul Bisericii „Sfântul Ioan Gură de Aur” – Calea Tg-Jiului, s-a stins din viață, după o luptă de o lună de zile cu cumplitul virus COVID-19. Avea doar 46 de ani și încă multe de făcut pe acest pământ. A lăsat în urmă o familie îndurerată și doi copii minunați. Dumnezeu să îl odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei!

Episcopia Severinului și Strehaiei a anunțat trecerea la cele veșnice a părintelui

„Cu adâncă durere am primit vestea că în seara zilei de duminică, 8 noiembrie 2020, după 30 zile de luptă cu virusul Sars-Cov2, părintele Adrian-Claudiu Căpitănescu s-a mutat la Domnul, pentru a sluji Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Veșniciei. De marele praznic al Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, inima iubitoare a părintelui Adrian-Claudiu bate în veșnicie. A trăit neobosit într-o continuă alergare pentru Biserica lui Hristos pe care a iubit-o, pentru familia deosebită care i-a fost mereu aproape și pentru toți credincioșii pe care i-a păstorit cu toată dragostea. A urmat Facultatea de Teologie din Craiova.

Lumina zilei a văzut-o la data de 4 august 1974, în localitatea Drobeta-Turnu Severin, județul Mehedinți, din părinții credincioși Marin-Marcel și Adriana Căpitănescu, fiind unul din cei patru prunci ai familiei. Școala primară dar și cea gimnazială le-a absolvit în Municipiul Drobeta-Turnu Severin, urmând ca în perioada 1990 – 1995 să fie elev al Seminarului Teologic Liceal ,,Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova. Între anii 2000 – 2004 a urmat cursurile Facultății de Teologie din Craiova, specializarea Teologie Ortodoxă Pastorală, iar în perioada 2012 – 2014 a urmat cursurile de master în cadrul Facultății de Teologie din Arad. S-a căsătorit cu tânăra Simona Florentina Chiosa din Turnu Severin, dând naștere la doi fii, Alexandra-Florentina (1999) și Adrian-Ștefan (2001).

Începând cu data de 1 octombrie 1995 a fost numit preot paroh pe seama Parohiei Burila Mare, județul Mehedinți, iar la data de 1 octombrie 2006 i-a fost încredințată construcția bisericii parohiei nou înființate, Parohia Sfântul Ioan Gură de Aur – Calea Tg-Jiului.

În ziua de 8 octombrie 2017, în urma finalizării construcției bisericii și a picturii, un ales sobor de arhierei ai Bisericii Ortodoxe Române a târnosit sfântul lăcaș, acordându-i Preacucernicului Părinte Adrian-Claudiu Căpitănescu rangul de Iconom Stavrofor, pentru toată purtarea de grijă, osteneala și truda pe care a depus-o în Ogorul Domnului.

Astăzi am pierdut un părinte vrednic, un om deosebit, dar am câștigat în ceruri un rugător neobosit pentru noi toți.

Bunul Dumnezeu să îl ierte şi cu drepţii să îl numere!”, anunță Episcopia Severinului.

IN MEMORIAM

Biserica ctitorită de vrednicul părinte iconom stavrofor Adrian-Claudiu Căpitănescu, cu hramul Sfîntul Ioan Gură de Aur, a fost sfințită pe data de 8 octombrie 2017, după 10 ani de la punerea pietrei de temelie. Să ne amintim momentul sfânt la care a fost prezent însuși Mitropolitul IRINEU al Olteniei.

„Această casă Tatăl a zidit-o; această casă Fiul a întărit-o; această casă Duhul Sfânt a înnoit-o, a luminat-o şi a sfinţit sufletele noastre“. Odată cu sfinţirea construcţiei văzute, are loc şi sfinţirea sufletelor noastre, statornicindu-se legătura dintre biserica de zid, care este reprezentarea vizuală, arhitectonică, a Bisericii vii, formate din preoţi şi enoriaşii unei parohii sau comunităţi monahale.

După ani de osteneală și muncă, cu recunoștință față de Dumnezeu și de ctitori, duminică, 08 octombrie 2017, s-a împlinit rânduiala de sfințire a Bisericii cu hramul „Sfântul Ioan Gură de Aur” a parohiei Calea Târgu Jiului din Drobeta Turnu Severin, a cărei piatră de temelie a fost pusă în data de 10 iunie 2007.

Slujba de târnosire a fost săvârşită de un ales sobor de arhierei în frunte cu Înaltpreasfinţitul Irineu, Mitropolitul Olteniei. Alături de Înaltpreasfinția Sa au slujit Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei și Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, precum şi o binecuvântată adunare de preoți și diaconi.

Programul manifestărilor a început duminică, 8 octombrie, la ora 8.30 cu Slujba de sfințire a bisericii, urmată la 9.30 de Sfânta Liturghie la care au fost prezenți mulțime de credincioși.

Răspunsurile la slujba de sfințire dar și răspunsurile liturgice au fost date de protopsalții Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin.

La finalul Sfintei Liturghii Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a rostit cuvântul de învățătură.

Pentru munca depusă spre slava lui Dumnezeu la zidirea acestei biserici părintele paroh Adrian Căpitănescu a fost ridicat la rangul de Iconom Stavrofor. De asemenea Preasfințitul Părinte Nicodim a acordat din partea Episcopiei Severinului și Strehaiei gramate de recunoștință celor care s-au implicat la zidirea acestei biserici.
La finalul slujbei toți cei prezenți au primit binecuvântarea de a trece prin Sfântul Altar și a se ruga pentru cateva clipe la jertfelnicul nou sfințit.

Binecuvântează, Doamne, lucrarea aceasta și primește, în noua Casă a Ta, rugăciunile poporului celui binecredincios!

Sursa: site-ul oficial al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

Citit 2477 ori Ultima modificare Luni, 09 Noiembrie 2020 17:47
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…