Nici de Sfintele Paște, inconștienții nu s-au potolit: Amenzi de peste 130.000 de lei

Chiar dacă mesajul autorităților a fost destul de clar și de ferm, unii dintre mehedințeni nu s-au potolit nici măcat de Paște. Nu mai puțin de 67 de persoane au fost sancționate de forțele de ordine.

Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Poliției Locale și Armatei au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți au participat la peste 300 de misiuni specifice, atât pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publica în contextul Sărbătorilor Pascale, cât și pentru prevenire răspândirii noului tip de coronavirus. Astfel, au fost verificate 9 societăți comerciale privind respectarea restricțiilor pe timpul stării de urgență și au fost verificate peste 1.200 de persoane privind respectarea masurilor de izolare la domiciliu. De asemenea, au fost aplicate 96 sancțiuni contravenționale, din care 67 au fost pentru nerespectarea interdicțiilor privind restricționarea circulației, valoarea totală fiind de peste 131.000 lei.

62 de patrule mixte ale Jandarmeriei cu Poliția au verificat 65 de persoane aflate în izolare la domiciliu în 11 localități, iar 10 jandarmi au constituit echipaje pentru însoțirea persoanelor către locațiile de carantină, menținerea ordinii publice la 12 locații de carantină. În cadrul misiunilor au participat și 31 patrule mixte polițist – polițist de frontieră.

Pompierii mehedințeni au efectuat 17 misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, 12 dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare și alte cinci pentru asigurarea transportului unor persoane, care au tranzitat județul, au fost carantinate sau plasate în izolare la domiciliu. Echipajul de Cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin a efectuat 12 misiuni, care au constat în decontaminarea a cinci ambulanțe SAJ și SMURD, a șase autospeciale de transport, dar și a unei autospeciale pentru muncă operativă din cadrul ISU Caraș.

Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 50 de locații, unde se află 127 de persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 11 echipaje de poliție locală, dintre care 8 echipaje de ordine publică și 3 echipaje de circulație rutieră.

În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 219 de persoane se află în carantină (din care 33 persoane au intrat în carantină și 67 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 428 persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 147 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 9 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).

Luând în considerare modul de răspândire a virusului COVID-19, inclusiv de la persoane infectate dar asimptomatice, se recomandă purtarea măștii sau a oricărei alte forme de material de protecție din bumbac pentru nas și gură, în toate situațiile când mergem în spații publice (magazin, farmacie, etc.), precum și în mijloacele de transport în comun. Prin purtarea măștii sau a altor materiale se împiedică răspândirea particulelor când vorbim, tușim sau strănutăm, limitându-se astfel răspândirea virusului în comunitate și constituind o măsură suplimentară care vine în sprijinul nostru al tuturor pentru a ne proteja și a-i proteja pe ceilalți. Măștile confecționate în casă trebuie spălate și obligatoriu călcate după fiecare utilizare.

Citit 1749 ori Ultima modificare Duminică, 19 Aprilie 2020 13:48
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…