ECHIPAMENT DE TESTARE RAPIDĂ COVID-19, LA SPITALUL JUDEȚEAN

Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin a primit un aparat de diagnosticare rapidă a cazurilor de Coronavirus și kit-uri necesare testelor. Echipamentul a fost livrat de Crucea Roșie și a fost achiziționat împreună cu alte nouă astfel de aparate și 300 de kit-uri ce au ajuns la alte spitale din țară, în urma unei donații în valoare de peste un milion de euro făcută de OMV Petrom.

Echipamentul nu este dintre cele mai performante, dar are un grad ridicat de precizie. Pentru ca aparatul să fie folosit în condiții optime de biosiguranță, a fost nevoie de achiziția unui echipament suplimentar pe care Spitalul l-a asigurat cu sprijinul Consiliului Județean. Rezultatul unui test este disponibil in aproximativ 40 de minute. El a fost amplasat într-o încăpere special pregătită la nivelul Spitalului Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin.

„Aparatul de testare completează eforturile pe care noi, ca administrator al Spitalului Județean le-am făcut pentru a testa în perioada imediat următoare cât mai multe persoane pentru COVID-19. Din fondurile Consiliului Județean Mehedinți, noi am comandat un sistem de tip Real Time PCR, precum și un număr de 2500 teste, dar livrarea acestora depinde de posibilitățile furnizorului în contextul presiunii de pe piață pentru astfel de aparate. Sper ca la sfârșitul acestei luni, cel mai târziu, să ajungă”, a precizat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

În ultima lună, Consiliul Județean Mehedinți a direcționat fonduri de aproximativ cinci milioane lei pentru lupta împotriva COVID 19, trei milioane lei provenind din fonduri europene, iar restul, din bugetul Consiliului Județean. Banii au mers către investiții de amenajare a saloanelor pentru pacienții COVID 19 și în achiziția de aparatură specifică pentru tratarea bolnavilor de Coronavirus.

„Mulțumesc, Crucea Roșie Română, pentru acest aparat și totodată, salut decizia ministrului Economiei, Virgil Popescu, care are în subordine OMV Petrom, de a direcționa un astfel de aparat către Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin! Este datoria noastră, a tuturor care guvernăm într-un fel sau altul, să ne implicăm pentru a depăși cu cât mai puține victime epidemia de Coronavirus!”, mai spune Georgescu.

Citit 842 ori
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…