EXCLUSIV: SPITALUL CFR DIN SEVERIN AR PUTEA DEVENI CENTRU SUPORT COVID 19

Avem o informație în exclusivitate, venită din surse parlamentare. Se pare că, în urma unor demersuri insistente făcute în cursul zilei de azi, Spitalul Județean din Severin va fi scos de pe lista centrelor suport pentru tratarea pacienților bolnavi de COVID 19, în locul lui putând fi introdus Spitalul CFR din Severin.

Demersul celor 8 consilieri municipali din Orșova, care de două zile încearcă să convoace o ședință de îndată, pentru a atrage atenția Ministerului Sănătății că Spitalul Municipal Orșova nu trebuie transformat în Centru COVID 19, a început să dea roade. Deși primarul municipiului Orșova, Marius Stoica i-a trimis la plimbare și nu le-a luat în serios demersul, acest demers a fost perceput correct de senatorul PSD Ionuț Sibinescu, membru al Comisiei de Sănătate din Senatul României care a făcut o serie de demersuri pentru ca propunerea consilierilor orșoveni să de materializeze.

Cei 8 consilieri orșoveni au propus ca în locul Spitalului Municipal Orșova, să fie ales un alt spital din Severin, mai exact Spitalul „Căi Ferate”, acesta fiind de fapt în subordinea Ministerului Transporturilor, adică în custodia Guvernului României.

În momentul de față, pe lista publicată de Miniterul Sănătății, în Monitorul Oficial al României, se află Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin, dar există șanse mari ca în locul acestuia să fie desemnta Spiatlul CFR.

Senatorul PSD de Mehedinți Ionuț Sibinescu a confirmat informația și a precizat, pentru jurnalmehedinti.ro, că sunt șanse mari ca această decizie să fie luată în scurt timp.

„Am trimis azi o adresă lui Raed Arafat prin care i-am solicitat să ia în calcul spre analiză transformarea Spitalului General CF Drobeta Turnu Severin în spital pilot COVID-19 și nu a Spitalului Municipal Orșova. Printre motivele cele mai importante: CF Drobeta este în apropierea secției de boli infecțioase a Spitalului județean Mehedinți, iar dotarile sunt mult mai bune decât cele din Orșova!”, a precizat senatorul Ionuț Sibinescu.

Iată adresa trimisă de senatorul membru al Comisiei de Sănătate din Senatul României:

Citit 3901 ori Ultima modificare Marți, 31 Martie 2020 20:30
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…