MEHEDINȚI, SITUAȚIE ACTUALIZATĂ: 139 de persoane, în carantină, 1.777 de persoane, autoizolate

Comunicat D.S.P. Mehedinți, situație epidemiologică și măsuri combatere COVID-19, 23 martie 2020: În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 139 de persoane se află în carantină (din care 17 persoane au intrat și 8 persoane au ieșit în ultimele 24 ore), iar 1.777 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 280 persoane au intrat și 0 persoane au ieșit în ultimele 24 ore).

■ În ultimele 24 de ore, Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră și Poliția Locală au continuat acțiunile de verificare a respectării condițiilor autoizolării.

■ 272 de polițiști mehedințeni au participat la 283 de misiuni, fiind verificate 1.131 persoane aflate în izolare la domiciliu. De asemenea polițiștii au verificat 39 de agenți economici cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență, unde nu s-au constatat nereguli.

■ Au fost constatate 6 abateri fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 3.700 lei.

■ În urma acțiunilor desfășurate în intervalul orar 22.00-06.00, pentru verificarea măsurilor impuse de Ordonanță Militară Nr 2/2020 au fost aplicate 55 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 157.000 lei.

■ 17 patrule mixte ale Jandarmeriei și Poliției au verificat 291 persoane aflate în izolare în 32 localități, iar 27 jandarmi au constituit echipaje pentru însoțirea convoaielor care au tranzitat județul Mehedinți și transportul persoanelor către centrele de carantină.

■ Jandarmii au aplicat 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 7.200 lei.

■ Echipajul de cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin a efectuat o misiune de decontaminare a unei ambulanțe aparținând Serviciului de Ambulanță Județean Mehedinți.

■ Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 146 de locații, unde se află 362 persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 10 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 3 echipaje de circulație rutieră. S-au aplicat 2 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea măsurilor impuse de Ordonanța Militară nr. 2/ 2020 în valoare de 200 lei.

■ În intervalul orar 19.00- 22.00, Poliția Locală a desfășurat misiuni de avertizare sonoră a populației.

■ Instituția Prefectului județului Mehedinți face apel la cetățeni să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

Citit 1817 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Martie 2020 13:01
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…