Prezent în județul Mehedinți, la instalarea noului prefect al județului, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a răspuns la o întrebare legată de un mai vechi obicei din Poliția Română, instalarea fără concurs, doar pe bază de interimate, a șefilor inspectoratelor de poliție județene. Vezi ce măsuri ia ministrul! (VIDEO)!

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, s-a aflat sâmbătă în județul Mehedinți, unde a participat la instalarea în funcție a noului prefect de Mehedinți, Cristinel Pavel. În cadrul conferinței de presă de după instalare, demnitarul a făcut precizări legate de celebrele interimate cu care s-au obișnuit șefii inspectoratelor județene de Poliție din întreaga țară. Vela a precizat că nu mai tolerează aceste interimate și că îi va trimite urgent la concurs.

„În multe cazuri, împuternicirile au fost menținute ca și regulă nescrisă și parcă permanentizate pentru ca inspectorii șefi sau alți șefi din MAI să poată depinde de ministru sau de inspectorul general. Vom organiza concursuri, împuternicirile nu vor fi mai mari de trei luni, maxim șase, și vom pregăti și un act normativ care transparentizează tot ceea ce ține de organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de conducere din MAI. Principiile au fost, evident, acolo unde am intervenit la schimbări, cele pe care dvs. presa le-ați sesizat, că unii inspectori județeni au fost puși fie politic, fie au făcut unele gesturi discutabile referitoare fie la relaționarea lor fie cu mediul politic, fie cu mediul interlop”, a declarat Vela, la Severin.

Tot la Severin, noul prefect de Mehedinți a precizat că va transparentiza toate deciziile instituției și va avea mult mai mare grijă la angajarea șefului de cabinet. (Vezi declarația în materialul VIDEO aflat deasupra!)

Citit 1046 ori Ultima modificare Luni, 09 Decembrie 2019 15:50
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…