PREȘEDINTELE CJ MEHEDINȚI, PREZENT LA CEREMONIA OFICIALĂ DE PRELUARE A PREȘEDINȚIEI CONSILIULUI U.E.

Președintele Consiliului Județean Mehedinți a participat joi seara la cel mai important moment al istoriei moderne a României, după aderarea la Uniunea Europeană, și anume preluarea oficială a Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene.

Evenimentul s-a desfășurat la Ateneul Român, la ceremonie participând preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, premierul Viorica Dăncilă, membrii Guvernului României, președintele Klaus Iohannis, conducerea Camerei Deputaților și conducerea Senatului.

„Urmează o perioadă extrem de importantă pentru România. Avem șansa, în primul rând, de a contribui decisiv la consolidarea Uniunii Europene, întrucât în cele șase luni în care vom exercita Președinția Consiliului Uniunii Europene, vom coordona, pe de o parte, programele europene din punct de vedere economic, social, militar și, pe de altă parte, din punctul de vedere al relațiilor Uniunii Europene cu celelalte țări. Sunt convins că Guvernul României va exercita cu demnitate și responsabilitate această misiune și va reprezenta cu succes interesele României. Principalele obiective ale noastre sunt, din punctul meu de vedere, acela de a consolida poziția României ca stat al Uniunii Europene și cel de a intra în spațiul Schengen. De asemenea, un aspect important pentru județul nostru este acela că, două dintre evenimentele aflate pe agenda calendarului Președinției Consiliului Uniunii Europene se vor desfășura în Mehedinți. Doresc mult succes membrilor Executivului României în exercitarea acestei misiuni onorante!”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Evenimentele care se vor desfășura în județul Mehedinți în perioada exercitării de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene sunt programate pentru luna martie.

Citit 2584 ori
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…