Alertă în cartierul Crihala din oraşul nostru, după ce o substanţă extrem de periculoasă, cel mai probabil mercur, a fost descoperită pe un trotuar şi la intrarea în scara unui bloc. Substanţa a stat acolo ore în şir, au trecut peste ea zeci, poate sute de oameni, iar un copil chiar s-a jucat în ea, fără să ştie la ce pericol se expune. O femeie l-a văzut pe băiat şi l-a îndepărtat, dar abia când şi-a dat seama că ar putea fi vorba de mercur şi care sunt riscurile a alertat poliţia şi pompierii. Autorităţile au izolat zona şi au încercat să înlăture pericolul, prelevând substanţa cu ajutorul echipamentelor din dotare.

Femeia l-ar fi văzut pe copil jucându-se în mercur imediat după ora prânzului. Băiatul ar fi făcut o groapă să-l strângă, iar femeia l-a văzut şi l-a alungat. Ea nu şi-ar fi dat însă seama în primă fază că este vorba de mercur. Abia spre seară când a coborât şi a văzut particulele mişcând a înţeles cît de mare este pericolul şi a sunat la 112. Când au ajuns la locul incidentului, poliţiştii şi pompierii au izolat zona, iar în urma cercetărilor ei au descoperit substanţa nu doar pe trotuar, ci şi la intrarea în scara blocului.

Mercurul este o substanţă toxică foarte periculoasă. O doamnă ne-a declarat că mama ei a fost intoxicată cu mercur, care a ieşit din organism după o lungă perioadă se spitalizare. Tocmai de aceea copilul care s-a jucat în apropierea substanţiei ar trebui imediat dus la medic, pentru că pericolul la care s-a expus este foarte mare. Ajunşi la locul intervenţiei, pompierii militari au trecut la prelevarea mercurului, în urma căreia ar fi descoperit o cantitate de 300 de grame. Surse din anchetă spun că cineva ar fi încercat să acopere substanţa.

Mercurul este o substanţă extrem de toxică. Prin inhalare, contact cu pielea sau înghiţire din alimente afectează grav sistemul nervos, cel respirator, pielea şi organele interne ale corpului uman. Substanţa este interzisă în România, iar cei care fac trafic riscă să ajungă după gratii. De aceea poliţiştii au demarat o anchetă pentru a stabili împrejurările în care a ajuns substanţa periculoasă în mijlocul străzii.

Detaliile suplimentare ale acestei întâmplări, care naşte foarte multe semne de întrebare, le găsiţi în materialul video ataşat.

Citit 6588 ori Ultima modificare Marți, 22 Mai 2018 12:59
Etichetat cu
Mihai Bădescu

„Oamenii buni nu au nevoie de legi pentru a acţiona responsabil, iar oamenii răi vor găsi întotdeauna o modalitate de a le ocoli.” - Platon

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…