O grădiniță construită în urmă cu mai bine de șase decenii este folosită și astăzi pentru educația copiilor sin satul Comanda, ce aparține administrativ de orașul Strehaia. Cam tot de atâta amar de timp aici nu s-au mai făcut reparații și, culmea, deși apa este la poartă, nimeni nu s-a obosit să o aducă în clădire. Copii între 3 și 6 ani sunt nevoiți să folosească două latrine insalubre din fundul curții.

Strehaia este unul dintre cele mai ciudate orașe mehedințene și asta nu datorită telenovelelor cu Leo și nici perchezițiilor frecvente de la palatele țigănești. În această așa-zisă urbe străzile nu s-au asfaltat niciodată, iar în satele din jur instituțiile de învățământ sunt un adevărat coșmar. Este și cazul unei grădinițe din satul Comanda, care a fost construită în urmă cu 60 de ani și niciodată nu a fost reabilitată. Cei circa 40 de copii care vin aici sunt nevoiți să folosească drept toalete două latrine împuțite din fundul curții, până la care trebuie să facă slalom printre buturugi putrede.

Și mai greu de înțeles este faptul că la doi pași de grădiniță există alimentare cu apă și canalizare. Nimeni nu s-a obosit, însă, să tragă apa în grădiniță și să o aducă la standarde europene de educație civilizată.

Tot în satul Comanda există și o școală care a fost reabilitată complet, iar între aceasta și grădiniță nu sunt decât doi pași. Grădinița va intra în reabilitare pe fonduri guvernamentale, însă până la finalizarea ei bieții copilași sunt nevoiți să se mulțumească tot cu mizeria din cele două latrine.

Citit 1865 ori Ultima modificare Marți, 19 Septembrie 2017 23:47
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…