SINISTRU: UN SFERT DIN ȘCOLILE DE LA ȚARĂ NU AU APĂ

Școlile fără apă curentă și cu WC în fundul curții sunt încă la modă în județul Mehedinți. Din Ordinul Prefectului județului Mehedinți, în perioada următoare, comisii mixte vor verifica modul cum unitățile de învățământ s-au pregătit pentru începerea noului an școlar.

„Am emis Ordinul Prefectului pentru a constitui comisii mixte alcătuite din specialiști de la Instituția Prefectului, Inspectoratul Școlar Judeţean Mehedinţi și de la Direcţia pentru Sănătate Publică Mehedinţi, care se vor deplasa cu precădere în acele unități de învățământ care au probleme. Totodată, vom organiza și o întâlnire cu edilii locali, primarii unităților administrativ-teritoriale, care trebuie să sprijine, să pună umărul în alocarea fondurilor necesare în vederea remedierii tuturor deficiențelor care există la toate unitățile de învățământ din mediul rural mai ales”, a declarat prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel.

Din totalul de 223 de unități de învățământ de masă (103 unități cu personalitate juridică și 120 unități structuri ale unităților cu personalitate juridică), ce funcționează în județul Mehedinți, 169 de unități dețin autorizație sanitară de funcționare, respectiv 75,78%, iar 54 unități nu, ceea ce arată o creștere cu 10% față de anul 2015.

„În continuare dificultatea principală a obținerii autorizațiilor sanitare este reprezentată de neîndeplinirea condițiilor de autorizare în mediul rural ca lipsa apei în școli sau lipsa potabilității acesteia (25% de unități având această deficiență. Alte condiții care împiedică autorizarea unităților școlare sunt inexistența unor grupuri sanitare care să corespundă standardelor (10 unități de învățământ) și spațiile de învățământ necorespunzătoare (5 unități)”, a precizat inspectoratul școlar general, Mirela Pintea Enea.

Citit 1440 ori Ultima modificare Marți, 30 August 2016 22:25
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…