BACALAUREAT 2016: SITUAȚIE SURPRINZĂTOARE LA MEHEDINȚI! Iată ce s-a întâmplat!

Anul acesta, rezultatele la examenul de Bacalaureat stârnesc reacții controversate mai mult ca oricând și scot la iveală situația îngrijorătoare din sistemul de învățământ românesc. De ce sunt rezultatele atât de slabe? Dacă e să ne luăm după spusele liceenilor, aceştia dau vina fie pe subiectele prea dificile, fie pe diverse greșeli de exprimare în enunțurile primite. De cealaltă parte, profesorii susțin că elevii nu mai sunt deloc interesați de scoală și, în schimb, își petrec timpul pe Internet. Indiferent de situație, un lucru este cert! Elevii alocă din ce în ce mai puține ore studiului, iar acest lucru se reflectă în mod direct în notele obținute la Bac.

Cu scopul de a analiza evoluția ratei de promovare la Bac a elevilor din Mehedinti în ultimii doi ani și pentru a vedea pe ce poziții se situează acesta în topul celor mai bune județe din acest punct de vedere, specialiștii Books Express au realizat un studiu de piață pe baza datelor oferite de Google în 2015 și 2016.

Spre deosebire de sesiunea iunie-iulie 2015 a Bacalaureatului, când 51.90% dintre elevii din Mehedinți au luat nota de trecere la examen, fiind pe locul 39 la nivel național, în 2016 s-a înregistrat o creștere de 2,50%. Cifrele scot în evidenta faptul că liceenii din județul Mehedinți au învățat mai mult anul acesta, iar județul Mehedinti s-a menținut pe locul 39 în topul național. Cu toate acestea, dintr-un total de 56 de medii de 10 în toată țara, județul Mehedinți nu are nici o medie generală de 10, în condițiile în care anul trecut a avut o singură medie de 10 la Bac.

De asemenea, o altă parte a analizei Books Express scoate la iveala modul în care s-au schimbat preferințele locuitorilor județului Mehedinți pentru cărți, existând o legătură strânsă între aceste rezultate și notele obținute de elevi la examenul de Bacalaureat. Câți tineri din județul Mehedinți mai citesc în zilele noastre? Și, mai ales, care sunt cărțile de care sunt atrași? Într-o perioada în care tot mai mulți specialiști în domeniul educației trag semnale de alarmă în legătură cu lipsa de preocupare a tinerilor pentru lectură și studiu, aceştia își îndreaptă atenția către alta direcție.

În acest sens, o creștere spectaculoasă s-a înregistrat la cărțile de colorat pentru adulți, fiind un nou trend pe plan autohton, cu tot mai multe persoane care achiziționează online astfel de produse. În Mehedinți, este vorba despre o majorare de peste 250,00% în ultimul an, ceea ce denotă faptul că aceste cărți și-au câștigat notorietatea într-un timp foarte scurt.

„Cărțile reprezintă un domeniu complex, paleta de produse fiind foarte variată. În mod surprinzător, cărțile de colorat pentru adulți au devenit tot mai căutate”, a declarat Bogdan Dumitru, Managing Partner Books Express

În ceea ce privește interesul pentru cărțile în limba engleza versus cele din literatura română, din analiza Books Express reiese faptul că liceenii din județul Mehedinți au fost mai atrași de autorii clasici români. La aceasta categorie s-a înregistrat o creștere de 11,36% în ultimul an, în timp ce volumul de căutări de pe Google pentru cărțile în limba engleză s-a majorat cu 8,57%. Acest lucru poziționează județul Mehedinți pe locul 12 în topul național cu privire la interesul pentru cărțile în limba română.

Analiza Books Express a identificat și cele mai populare cărți pe care locuitorii județului Mehedinți le oferă cadou. „Pe prima poziție în top se află World of Warcraft, urmată de Mechanical and Metal Trades Handbook și The Toyota Way Fieldbook", încheie Bogdan Dumitru.

Georgiana Niculae

Citit 2061 ori Ultima modificare Vineri, 29 Iulie 2016 12:53
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…