SANITARII PRICEPUȚI DE LA COLEGIUL „ȚIȚEICA”, LOCUL 2 PE ȚARĂ

Filiala de Cruce Roșie a județului Mehedinți a anunţat că echipajul reprezentativ al Colegiului Național “Gheorghe Țițeica” a obținut locul al II-lea la Etapa Națională a concursului “Sanitarii Pricepuți”, competiție desfășurată la Poiana Pinului, județul Buzău.


„Sanitarii Pricepuți” este singurul concurs pentru sănătate și prim ajutor de bază care se desfășoară în școlile din România de peste 50 de ani fără întrerupere.Concursul pentru sănătate și prim ajutor „Sanitarii pricepuți” este organizat de Societatea Naționala de Cruce Roșie din România, împreuna cu Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Sănătății Publice și Ministerul Administrației și Internelor.

Concursul Sanitarii pricepuți se adresează copiilor și tinerilor și vizează atingerea următoarelor obiective: însușirea cunoștințelor de bază și a deprinderilor practice pentru acordarea corectă a primului ajutor și a celor de prevenire a accidentelor; păstrarea și îmbunătățirea sănătății fizice și morale; promovarea ocrotirii mediului înconjurător; dezvoltarea sentimentului solidarității umane față de cei aflați în suferința și a respectului fata de persoanele în vârstă; însușirea cunoștințelor de bază despre Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semiluna Roșie, despre istoria Societății Naționale de Cruce Roșie din România, despre Principiile Fundamentale ale Crucii Roșii.

Echipajul care a reprezentat județul Mehedinți este pregătit de dl profesor îndrumător Dumitru Gingu și este format din: Brucă Adina Georgiana – lider echipaj, clasa a X-a, Şonea Cristina Florentina – membru echipaj, clasa a X-a, Petrescu Andreea Veronica – membru echipaj, clasa a X-a, Gurtupan Andreea – membru echipaj, clasa a X-a, Enache Alexandru – Paul, membru echipaj, clasa a XII-a.

Citit 1561 ori Ultima modificare Joi, 28 Iulie 2016 15:08
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…