ŞCOLILE DIN MEHEDINŢI NESIGURE, AUTORITĂŢILE OPTIMISTE

Doar o treime din şcolile de pe raza judeţului Mehedinţi sunt dotate cu sisteme de supraveghere video. Doar 28 din cele 229 de instituţii şcolare mehedinţete sunt asigurate cu pază. Deşi situaţia este alarmantă, poliţia anunţă cu mândrie scăderea cu 15 la sută a infracţiunilor în incinta şcolilor. Instituţia Prefectului a discutat despre aceste probleme într-o şedinţă cu factorii de răspundere. Cuvântul de ordine al întânirii a fost acelaşi şablon: „Trebuie să facem!”

Marți, 12 iulie 2016, la sediul Instituției Prefectului județului Mehedinți a avut loc ședința Grupului Județean pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar la nivelul județului Mehedinți. O discuţie la fel de sterilă ca toate discuţiile pe această temă, pentru care se formează grupuri judeţene cu nume incitante, dar cu rezultate nule.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean și Inspectoratului de Poliție al județului Mehedinți au prezentat o analiză privind „activitățile desfășurate de către structurile deconcentrate și autoritățile administrației publice locale pentru derularea în condiții de siguranță în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar în anul școlar 2015-2016”.

Conform acestui raport, situația asigurării cu pază umană a unităților de învățământ este deficitară. Concret, din totalul de 229 unități de învățământ din județul Mehedinți, un număr de 28 sunt asigurate cu pază umană (12,2 la sută din total), 18 fiind situate în mediul urban și 10 în mediul rural. Un număr de 26 unități de învățământ sunt asigurate cu pază proprie, una cu pază mixtă și una cu pază cu societate specializată de pază.

În ceea ce privește asigurarea cu sisteme de supraveghere video a unităților de învățământ, un număr de 78 sunt dotate cu astfel de sisteme, 31 în mediul urban și 47 în mediul rural, ceea ce reprezintă doar 34,06 la sută din total.

Subprefectul intervine „prompt”! Cu sfaturi!

Subprefectul județului Mehedinți, Andrei Stănișoară, consideră că procentul este extrem de mic în ceea ce privește modul de asigurare a securității la școlile primare și gimnaziale și la grădinițele din județul Mehedinți și trebuie luate măsuri urgente pentru remedierea situației.

„Este o chestiune extrem de gravă, pentru care trebuie identificată o soluție cât mai repede posibil. Părinții trimit copii la școală și trebuie să aibă siguranța, certitudinea că îi lasă pe mâini bune, că în acest mediu nu li se poate întâmpla absolut nimic. Nu rezolvăm problema cu parteneriate și protocoale, trebuie aduși la aceeași masă toți factorii de decizie, reprezentanții administrațiilor publice locale și rezolvată această situație” , a declarat subprefectul Andrei Stănișoară.

Poliţia raportează „raportări pozitive”!

Peste toată această situaţie alarmantă, Poliţia vine cu o raportare care dă bine ca bilanţ, deoarece sună pozitiv. „Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al județului Mehedinți au precizat că infracțiunile sesizate în incinta unităților de învățământ s-au diminuat cu 15,2%, fiind sesizate 28 de fapte penale față de 33 în anul școlar 2014-2015”, se arată în comunicatul de presă al Instituţiei Prefectului Mehedinţi, realizat pe baza datelor statistice oferite de IPJ Mehedinţi. Mai exact, trebuie să dormim foarte liniştiţi: faptele penale din instituţiile şcolare au scăzut de la 33 la 28.

Dar, atenţie! Poliţia are şi o scuză: Una din principalele cauze care au generat producerea acestor incidente este tocmai lipsa dotărilor cu sistem de supraveghere și neasigurarea cu personal de pază, fapt care a înlesnit accesul în școli a altor persoane decât cele autorizate!

După ce poveştile, bilanţurile şi sfaturile înţelepte ale subprefectului au încetat, iar şedinţa guvernată de „TREBUIE SĂ LUĂM MĂSURI” s-a încheiat, situaţia a rămas la fel. Mai exact, părinţii se vor ruga la Bunul Dumnezeu să le preotejeze copilaşii, pentru că protecţia aceea mai pământeană este egală cu zero!

Citit 1539 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Iulie 2016 18:50
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…