Preșcolarii din Bala s-au mutat în casă nouă, aceștia desfașurându-și de acum înainte activitățile într-o grădiniță nouă, construită cu fonduri europene.

Presedintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, împreună cu Valentin Ohima, primarul comunei Bala,  Alin Chirilă, ministru secretar de stat, Alin Tomoescu, inspector școlar general, au participat la festivitatea inaugurării acestei unități de învățământ, un moment de o importanță deosebită, așteptat cu interes de cadrele didactice, comunitatea din Bala și în mod special de copii.

Atât pentru comunitatea din Bala, cât și pentru cei care au venit la inaugurare, a fost un moment deosebit de important, deoarece, asa cum a menționat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, „a construi o grădiniță sau o școală este foarte greu, cu atât mai mult cu cât acum patru sau cinci ani era foarte greu pentru un primar sa se gândească la posibilitatea construirii unor astfel de edificii”. „Ce s-a întâmplat azi aici, acum se întâmplă și în alte localități din județ, fie că se construiesc din fonduri europene, cum e cazul aici, fie că se construiesc prin PNDL 1 sau 2, și asta datorită implicării guvernului PSD care a înțeles că nu poți să ai un învățământ de calitate dacă nu asiguri dascălilor salarii decente, dacă nu asiguri condiții decente dascălilor și copiilor. Încet-încet, dar sigur, se va ajunge ca în fiecare comună sau oraș să avem școli și grădinițe noi sau reabilitate”, a mai spus președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu.

Consiliul Județean Mehedinți a sprijinit primarii fiecărei comune din județ și îi va sprijini în continuare.

Legat de zona comunei Bala, în câteva zile vor începe lucrările la drumul care scurtează accesul către Drobeta Turnu Severin, și anume Rudina - Studina - Ilovăț - Crăguiești.

Citit 1375 ori Ultima modificare Luni, 23 Septembrie 2019 23:19
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…