Editorialul semnat de Viorel Mirea, intitulat „Iia ca soare al sufletului românilor” este un adevărat poem în proză care surprinde semnificaţiile şi simbolista iiei româneşti: „... iia este un cântec scris, nu cântat, e un cântec vizual, dar şi pronie. E vers privit care se citeşte, nu se ascultă. Nu este pictură, ca scoarţele şi covoarele, ci mai degrabă grafică. O grafică şi un desen care devine obligatoriu zestre fiicelor celei care a compus-o ca pe o simfonie, pe mai departe. Este nobleţea feminină întinsă dinspre matca Raiului, care e şi pământ şi cer, dinspre pământul-cer către cerul-cer”.
Un amplu spaţiu este dedicat în cuprinsul revistei poezie, unde semnează nume cunoscute ale liricii severinene şi naţionale precum poetul băimărean Ioan Romeo Roşiianu, Lucian Adam, Adrian Iovan, Constantin Rupa, Daniel Dăian, Costel Stancu, Dan Şalapa şi alţii.
Istoricul severinean Tudor Răţoi este prezent cu un amplu material intitulat „Din istoria relaţiilor diplomatice bilaterale româno-mexicane”. La rubrica „Teatru”, Marian Ilea semnează piesa de teatru „Arca lui Giorgio”, în timp ce părintele Nicolae Jinga semnează un text despre „Pelerinaje”.
Într-un cuvânt, revista Terra Grifonis este o publicaţie de autentică ţinută culturală, foarte bine realizată atât din punctul de vedere al conţinutului, dar şi al graficii.