AFACERI PROSPERE SUB STAREA DE URGENȚĂ: DEZINFECȚIE DE 47.000 DE EURO LA ORȘOVA

Dacă viața socială e paralizată, unele afaceri cu statul merg șnur! Primăria Orșova a preferat să achiziționeze servicii de dezinfecție și dezinsecție de peste 46.000 de euro de la o firmă mică și fără experiență, deși avea contract cu o companie care avea o experiență de 14 ani în acest domeniu. Mai mult, până s-a clocit afacerea, s-a zădărnicit dezinfecția, contrar prevederilor Ordonanței Militare nr. 4/2020.

În general, disperarea e maximă în aceste momente cumplite, în care un inamic nevăzut și perfid ne pândește, pentru a ne ucide fără milă. Criza e criză, pandemia e pandemie, starea de urgență e stare de urgență, dar afacerile sunt afaceri! Există oportunități de afaceri și în vremuri întunecate, iar asta nu e ceva rău, deoarece firmele trebuie încurajate, în aceste momente în care tot mai multe s-au închis s-au și-au trimis angajații în șomaj tehnic. Multe firme și-au reprofilat activitățile și fac ceea ce se cere de urgență acum: măști, ecrane de protecție, costume speciale sau chiar servicii de dezinfecție și dezinsecție. Dar asta nu înseamnă că, în goana după aceste firme, trebuiesc călcate în picioare legile, ordonanțele militare și siguranța populației.

Numai că, așa cum ne obișnuisem deja, la Orșova totul este cu fundul în sus! Pentru că, la Orșova, orgoliile și frustrările unui primar, în care nici propiul partid nu mai are încredere, pentru a-l susține la alegerile locale, au făcut ca viața și sănătatea orșovenilor să fie pusă în pericol major, iar aici organele abilitate ale statului român ar trebui să se autosesizeze rapid. Să vedem despre ce este vorba!

Avem firmă, avem specialiști autorizați, dar nu vrem să îi punem la treabă

Plecând de la cadrul legal și nu orice cadru legal, ci unul de extremă urgență, de stare de urgență, adică o ditamai Ordonanța Militară nr. 4/2020, pentru prevenirea răspândirii COROVAVIRUS în comunitățile locale, Guvernul a dispus, cu aplicare imediată, acțiuni de dezinfecție. Mai exact, Ordonanța Militară 4 spune, la articolul 6, alineatul 1: „Autoritățile administrației publice locale vor asigura montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe raza unității administrativ-teritoriale și vor dezinfecta periodic lifturile, casa scărilor și alte spații comune”. Mai apăsat, la alineatul 2 al aceluiași articol 6 se arată: „Măsura se aplică începând cu data de 31 martie 2020”. Ce contează, însă, acest lucru pentru primarul Orșovei, Marius Stoica? Pentru el, oportunitatea unei afaceri a făcut ca întârzierea aplicării măsurii urgente să fie de aproape o săptămână, dacă luăm în calcul data la care OM 4 a fost publicată în Monitorul Oficial. Adică 29 martie 2020.

În loc să dispună de urgență societății FLORICOLA SA, cu care are un contract în vigoare de concesionare a serviciului de salubrizare, serviciu ce include și dezinfecția și dezinsecția, să pună cât mai repede mâna pe atomizoare și să treacă la treabă, Marius Stoica s-a apucat să caute o altă firmă, acțiune ilegală dacă judecăm după consecințele întârzierii deliberate de a pune în execuție o activitate vitală în aceste momente cumplite în care ne luptăm cu un virus gripal ucigaș.

La capitolul 2 al contractului de concesiune 10/2006, capitol ce stipulează obiectul efectiv al contractului se arată, la litera f), negru pe alb, că: „serviciul public de salubrizare cuprinde următoarele activități – dezinsecția, dezinfecția și deratizarea”. Și mai mult, la Anexa 8 a contractului este și un tabel cu prețurile negociate ale acestor servicii. Exista, așadar, cadrul legal pentru ca, imediat din data de 29 martie 2020, primarul Stoica să nu mai caute după firme de dezinsecție și să dea ordin de lucru celor de la FLORICOLA, mai ales că aceștia făcuseră și adrese în acest sens către Primăria Orșova. Nu mai puțin de trei adrese au făcut cei de la FLORICOLA, două dintre acestea chiar din data de 30 martie 2020. Zadarnic, însă! Din motive doar de el știute, primarul Stoica căuta alte firme, cel mai probabil, din anturajul unor persoane pe care Stoica le cunoștea destul de bine.

Din jobenul lui Stoica iese o firmă: ALFA VECTOR TRUST

Așadar, în totalul dispreț al dispozițiilor ferme ale unei Ordonanțe Militare, în vreme de stare de urgență, în vremuri cumplite și tulburi, cu firmă specializată la dispoziția lui, primarul Orșovei, Marius Stoica, scoate din joben o firmă bizară cu sediul prin Gura Văii, numită ALFA VECTOR TRUST SRL. De pe SEAP se fac două achiziții, MARE ATENȚIE, una pe 1 aprilie, iar cealaltă pe 2 aprilie, adică mult mai târziu decât data impusă de ordonanța militară. Primul serviciu de „dezinfecție și dezinsecție” achiziționat este în valoare de 201.746,25 lei, adică 41.809 euro. Cel de-al doilea serviciu similar este achiziționat a doua zi, pe 2 aprilie, și are o valoare de 22,416,25 lei, adică 4,646 de euro.


Cine este ALFA VECTOR TRUST

Fericita societate câștigătoare a contractului de peste 46.000 de euro este, potrivit datelor de la Registrul Comerțului, una minusculă, cu un capital social de 200 de lei și cu sediul în cartierul severinenan Gura Văii, pe strada Jidoștiței. Societatea a fost înființată în iunie 2018 și îl are ca asociat unic pe domnul CRISTIAN CONSTANTIN ȘEICARU, un tânăr de 23 de ani (foto, în fotografia de deschidere a articolului).

Printre obiectele de activitate, destul de numeroase, în mare majoritate bazate pe construcții, comers, închiriere, se află și un obiect de activitate denumit „Alte activități de curățenie”, care îi dă drepul să se ocupe și de dezinfecție și dezinsecție. Numărul de salariați declarant este de 0.

Cine este misteriosul Cristian Șeicaru și cine l-a ajutat să primească acest minunat și bănos contract, nu am putea să ne aventurăm să facem speculații, dar suntem siguri că vor fi mulți cititori care vor ști despre cine este vorba. Cert e faptul că el are și o pagină de Facebook, unde a postat diverse fotografii în compania unor oameni de afaceri mult mai cunoscuți decât el.

O fi bine? O fi rău? Să ne spună organele abilitate ale statului!

Dacă e bine sau rău ce s-a întâmplat la Orșova este de datoria organelor de cercetare penală să ne spună după ce, cu siguranță, se vor autosesiza, cel puțin din mass-media. Trebuie clarificate mai multe aspect importante aici. Primul aspect ar fi întârzierea și zădărnicirea nejustificată în aplicarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 4, tocmai acum când dezinfecția este extrem de importantă. Iar întrebarea e cu atât mai obsesivă, iar faptele sunt cu atât mai grave, cu cât municipalitatea din Orșova avea deja o firmă specializată cu care să lucreze, dar apreferat să lase orașul nedezinfectat mai multe zile pentru a găsi alta.

Am încercat să obținem un punct de vedere și de la primarul municipiului Orșova, Marius Stoica, dar acesta nu a dorit să răspundă la telefon. În schimb, punctul de vedere al FLORICOLA SA face referire la faptul că ei au solicitat în mod repetat să primească comanda de a începe dezinfecția, dar nu au primit încuviințarea. Firma a depus și o plângere penală în acest sens.

Iată și dovada că firma care are serviciile de dezinfectie și dezinsecție concesionate a trimis adrese către municipalitate, și-a exprimat disponibilitatea de a acționa, a avut buna credință. Și, mai trebuie amintit un ultim amănunt: Cine și de c ear aduce o firmă fără experiență să facă astfel de operațiuni destul de delicate și de periculoase, dacă are în ograda sa o firmă ce are o experiență de mai mult de un deceniu în deratizare, dezinfecție și dezințecție. PRIETENII ȘTIU DE CE!!!
Citit 2720 ori Ultima modificare Vineri, 03 Aprilie 2020 20:45
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…