În cadrul ultimei ședințe extraordinare a Consiliului Local Severin, pe ordinea de zi s-a aflat și un proiect care trebuia să pună în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă. Din păcate, proiectul nu a fost aprobat deoarece trei consilieri PMP, în frunte cu Gabriela Dobrotă, nu au înțeles nici utilitatea, nici caracterul imperativ al votului. În aceste condiții, o firmă care deține în concesiune un teren, nu se poate folosi de el, deși are avizul justiției să o facă. Ei vor trebui să mai aștepte până când înțelege și consilierul Dobrotă cum stă treaba.


O societate comercială deține în concesiune o suprafață de teren de 15.521 de metri pătrați pe Calea Cernețiului, are o hotărâre judecătorească definitivă ce o îndreptățește să folosească și să exploateze terenul, dar potrivit noului cod civil, acest drept de concesiune trebuie transformat în drept de superficie. Firma stă acum la mâna Consiliului Local, care trebuie să voteze constituirea acestui drept de superficie. Din păcate, proiectul nu a putut fi aprobat, după ce trei consilieri PMP, în frunte cu Gabriela Dobrotă s-au abținut de la vot.

Orice explicație coerentă oferită de aparatul de specialitate din Primărie a fost în zadar, deoarece Dobrotă nu a fost convinsă. Chiar dacă, trebuie să subliniem, doamnei consilier i s-a spus, cu subiect și predicat, că la mijloc e vorba și de o hotărâre judecătorească definitivă.

Proiectul nu a trecut deoarece, din cei 18 consilieri prezenți, doar 15 au votat pentru, cvorum insuficient în această cauză, pentru adoptarea unei hotărâri. Dreptul de superficie a fost introdus după adoptarea noului cod civil și în cazul de față nu face decât să înlocuiască dreptul de concesiune pe care firma deja îl deține.

Citit 2285 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Martie 2017 07:38
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…