Într-o ședință extraordinară a Consiliului Local Drobeta Turnu Severin, aleșii locali au votat bugetul pe anul 2017. Votul a fost unanim și asupra capitolelor bugetare și a finanțărilor acordate serviciilor subordonate nu au foat prea multe discuții. Direcția de Asistență Socială, Poliția Locală, Palatul Cultural, SECOM-ul și SPAET sunt doar câteva din serviciile subordonate care și-au primit bugetele pe anul în curș. De la Consiliul Județean Mehedinți au venit, în plus, un milion de lei, dublu față de suma primită anul trecut.


În opinia primarul Marius Screciu, ședința a fost una extrem de importantă, pentru că e vorba de proiecte foarte importante pentru municipiu și pentru severineni, iar consilierii municipali au înțeles acest lucru și au votat în unanimitate bugetul. Nu au lipsit, desigur, nici amendamentele aduse proiectului de buget de către consilieri. Printre acestea, regăsim două amendamente care vizează alocarea de fonduri pentru biserica din Schela și pentru cea de-a zecea ediție a Festivalului „Nicolae Labiș”.

Odată cu aprobarea noului buget al municipiului Drobeta Turnu Severin, continuă proiectele de investiții pentru dezvoltarea municipiului. Municipalitatea anunță faptul că se vor reabilita foarte multe străzi și se vor construi parcuri și terenuri de sport, parcări noi și se va continua introducerea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare.

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, a anunțat, odată cu votarea bugetului pe anul 2017, demararea mai multor proiecte de investiții, finanțate atât din programul Național de Dezvoltare Rurală, cât și pe fonduri europene. Severinul a fost printre primele municipii care a depus documentațiile la Ministerul Dezvoltării și din banii care vor veni se vor reabilita drumurile din Schela Cladovei, Gura Văii, Dudașul Schelei, Banovița și mai multe colegii naționale din municipiu. Pe fonduri europene se vor realiza mai multe proiecte de dezvoltare a infrastructurii și mai multe parcări. În zona ANL se va trece la reabilitarea căilor de acces și se va construi o creșă. Marea majoritate a proiectele sunt însă cu termen de cel puțin doi ani, deoarece deocamdată se semnează proiectele.

La accesarea acestor proiecte și la o bună perspectivă de dezvoltare a municipiului au contribuit și consensul și buna conlucrare a primarului cu consiliul local.

Programul Național de Dezvoltare Locală pune la dispoziția comunităților locale fonduri importante pentru investiții necesare ce nu pot fi realizate din bugetele proprii. Banii sunt alocați pe baza unor proiecte foarte riguros documentate și structurate pe nevoile reale ale comunităților solicitante.

Citit 1855 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Martie 2017 06:49
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…