Fostul primar și viceprimar al municipiului Orșova, Constantin Negulescu a rămas, devinitiv și iremediabil, incompatibil! Chiar dacă decizia definitivă dată de Înalta Curte de Casație și Justiție, pe 1 martie 2017, nu îl mai afectează cu nimic acum, fostul edil de la Orșova va trebui să se împace cu ideea că degeaba a contestat cu vehemență decizia dată de ANI în anul 2014, pentru că incompatibilitatea a fost una cât se poate de certă.


Pe data de 1 martie 2017, Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat definitiv asupra unui recurs formulat în urmă cu doi ani, de cel care a ocupat multă vreme funcții importante la nivelul administrației publice locale din Orșova, Constantin Negulescu. Primar, în perioada 2004 – 2008 și viceprimar în perioada 2012 – 2016, Negulescu a căzut în păcatul incompatibilității între anii 2012 și 2013, când făcea un cumul de trei funcții, aidoma perioadei în care era membru de vază al PCR. El era viceprimar, dar și reprezentant în două consilii de administrație la instituții de interes local.

„S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioda 1 august 2012 - 8 iulie 2013, întrucât, simultan cu funcția de viceprimar, a deținut și funcția de membru în Consiliul de Administrație al Școlii gimnaziale “Petru Dumitriu” Orșova (în perioada 01 august 2012 - 04 iulie 2013) și funcția de reprezentant al unității administrativ-teritoriale Orșova în Adunările Generale ale Asociaților societății comerciale de interes local MEHEDINȚI GAZ S.A. (în perioada 30 aprilie - 08 iulie 2013), încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) și f) din Legea nr. 161/2003”, se arată în decizia ANI din anul 2014.

În anul 2014, pe când era viceprimar la Orșova, împotriva lui Constantin Negulescu a fost formulată o sesizare către ANI, cu privire la cumulul ilegal de funcții publice. Viceprimarul Negulescu a fost găsit incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate, dar a contestat, tot în anul 2014, decizia ANI la Curtea de Apel Craiova. De aici, foarte rapid, cauza a fost scoasă de pe rol și mutată la Curtea de Apel București, unde mai exista pe rol un dosar cu același obiect. Negulescu a cerut anularea actului administrativ, dar magistrații bucureșteni i-au respins ambele contestații conexate. Supărat nevoie mare, Negulescu s-a adresat Înaltei Curți de Casație și Justiție, în ianuarie 2015, iar pe 1 martie anul acesta instanța supremă i-a respins contestația și a decis că incompatibilitatea a fost certă.

Constantin Negulescu a fost, pe rând, primar, consilier local și viceprimar în Orșova, iar despre incompatibilitate spune că i s-a făcut o mare nedreptate, dar că va respecta cu sfințenie decizia definitivă a instanței.

Citit 1454 ori Ultima modificare Joi, 02 Martie 2017 23:26
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…