Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, a precizat că situaţia reţelei termice moştenite de la RAAN este deplorabilă, iar pierderile pe reţea sunt de peste 40 la sută. Mai mult, imediat după ce a pornit furnizarea de agent termic, avariile s-au ţinut lanţ, cauzele principale fiind materialele de proastă calitate folosite la execuţia reţelelor. Primarul vrea să comande un audit total al reţelelor, pentru a vedea exact care este situaţia.


Confortul termic al severinenilor este puternic grevat în aceste moment de o stare deplorabilă a reţelelor de transport şi distribuţie a agentului termic. Pe aceste reţele, pierderile au ajus la 41 la sută şi dacă până acum pierderile erau asumate iresponsabil de cei de la RAAN, municipalitatea nu îşi mai permite să tolereze o astfel de soluţie. În următorii ani, atât neplata facturilor de agent termic, cât şi pierderile masive de pe reţea vor aduce municipalitatea la faliment. De la începutul furnizării agentului termic, au fost zeci de avarii. Remedierea lor necesita oprirea instalaţiilor pe mai multe zile, dar cum au fost zile geroase, acest lucru nu era posibil şi atunci s-a mers pe pierderi imense. Între punctele termice şi apartamente, pierderile sunt de circa 14 la sută, dar pierderile cele mai mari sunt pe reţea.

Primarul Marius Screciu vrea să comande un audit pe toate reţelele, pentru a vedea care este cauza pierderilor şi ce este de făcut o pentru a fi eliminate.

Situaţia reţelei termice este una foarte gravă, deşi pentru reabilitarea ei defunctul RAAN a cheltuit sume fabuloase, cu firme controversate, care au folosit materiale de proastă calitate fără ca nimeni să ia vreo măsură. Poate că auditul cerut de primarul Screciu va scoate la iveală toate afacerile dubioase făcute pe spinarea severinenilor, la umbra RAAN, o regie falimentată de numărul mare de hoţii.

Citit 1783 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Februarie 2017 23:43
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…