RĂZBOI TOTAL LA DSV MEHEDINŢI, ÎNTRE ANGAJAŢI ŞI DIRECTOR

Război total cu înjurii, scandal, ameninţări şi plângeri la DNA între o parte din salariaţi şi directorul executiv al DSV Mehedinţi. 30 de angajaţi îl acuză pe doctorul Sorin Jianu de faptul că ar conduce instituţia ca pe moşia personală. Mai mult aceştia spun că ar sprijini furtul de bani bublici din instituţie pentru două prin decontarea unor servicii inexistente către cabinete medicale favorite. În replică, directorul spune că totul nu este decât o înscenare prin care grupul acuzator vrea să scape de el deoarece a pus camere de supraveghere în instituţie şi condică de prezenţă electronică, pentru ca ei să nu mai plece de la serviciu după bunul plac.

Patru medici veterinari, angajaţi ai DSV, dar şi proprietari de cabinet medical individual susţin cauza celor 30 de angajaţi ai DSV, care spun ei sunt într-un război total cu directorul Sorin Jianu (foto). Tirul acuzaţiilor este început de doctorul Sânteion Alexandru, care spune că toate neînţelegerile dintre el şi director au început după ce nu a acceptat să acopere plăţi decontate de DSV pentru servicii medicale fictive, plăţi care era făcute către circumscripţii sanitar-veterinare favorizate de director. „Printr-un memoriu pe care l-am adresat instituţiilor statului în data de 22 august 2016, am adus la cunoştinţa inclusiv a Prefecturii Mehedinţi despre problemele care sunt la DSV Mehedinţi în ceea ce priveşte, ca să spun aşa, furtul din banul public cu concursul realizat de către directorul executiv al DSV Mehedinţi, dr. Jianu Sorin, la Circumscripţia sanitar-veterinară Brezniţa Ocol. Acest lucru l-am depistat demult, am făcut memoriu către directorul executiv în luna martie, dar nu am primit niciun răspuns. Am anunţat Autoritatea Naţională Sanitară-Veterinară de problemele care sunt la DSV Mehedinţi, care pe lângă acest furt din banul public, există foarte multe abuzuri în serviciu realizate de acest director. Pe lângă abuzurile comise, întreţine o atmosferă de teroare în DSV, considerând-o ca pe o moşie proprie, în care angajaţii sunt proprii angajaţi şi trebuie să execute nu ceea ce este legal, ci ceea ce consideră dânsul că îi foloseşte în această instituţie” spune doctorul Sânteion. Acelaşi doctor acreditează idea că la circumscripţia de la Brezniţa de Ocol, una dintre circumscripţiile favorizate de director ar fi decontate servicii medicale sanitar-veterinare care nu au fost executate niciodată ci sunt doar fictive şi raportate către DSV, care le plăteşte.

Alţi angajaţi, alte acuzaţii

Acuzaţii la adresa lui Sorin Jianu aduc şi Simona Sânteion, doctoriţa Adriana Ganea, dar şi soţul acesteia din urmă. „Vreau să vă aduc la cunoştinţă că în această direcţie nu se mai poate lucra. Suntem tot timpul presaţi, tot timpul ameninţaţi, ne sunt adresate injurii, jigniri şi totul pentru că nu executăm ceea ce vrea domnul director executiv al acestei instituţii, domnul doctor Jianu Sorin. Tot timpul ni se adresează cu cuvinte jignitoare, ne ameninţă, mi-a fost denigrată imaginea publică, mi-a fost denigrată familia, mi-a fost târâtă pur şi simplu în gunoi. În concepţia acestui director, noi suntem nişte sclavi pe care dânsul s-a chinuit să-i scoată din cocină, după cum spune”, se încheie tirul acuzaţiilor Simonei Sânteion, consilierul superior din cadrul DSV Mehedinţi.

Sorin Jianu se apără

Directorul Sorin Jianu este contestat şi de Adriana Ganea, o altă angajată a DSV, dar şi de soţul acesteia, care spune că a fost obligat să închidă un cabinet medical sanitar-veterinar pe care îl avea împreună cu tatăl său, în urma presiunilor repetate făcute de directorul Sorin Jianu. „Suntem în total treizeci de medici care avem aceste nemulţumiri şi susţin ceea ce au spus colegii mei. Aş vrea să spun că dânsul are un comportament care nu este adecvat funcţiei publice pe care o deţine, modul în care se exprimă, modul în care organizează activitatea direcţiei, nu se poate conlucra, eu am ajuns la concluzia, după atâţia ani de serviciu, că dânsul nu cunoaşte modul de organizare al instituţiei noastre”, spune doctoriţa Adrian Ganea.

În replică directorul spune că totul nu este decât o înscenare. Susţine că nu poate fi părtaş la furtul de bani din instituţie pentru că sumele plătite trebuie vizate de cinci compartimente, până ca el să-şi pună semnătura. Şi mai spune că în zece ani de când este director, nu a fost sancţionat pentru vreo abatere disciplinară, iar în concluzie reclamaţiile subalternilor nu sunt decât o înscenare, deoarece a pus camere de luat vederi în instituţie şi a introdus condică de prezenţă, iar aceştia nu mai pot pleca de la serviciu după bunul plac, aşa cum ar fi făcut înainte.

„Legat de banii pe care i-aş sustrage prin circumscripţia sanitar-veterinară Brezniţa Ocol, vreau să vă spun că aceasta s-a ocupat prin licitaţie. Acolo, de când am plecat eu din 2005 s-au perindat mai mulţi doctori. În altă ordine de idei, aş vrea să vă spun că, pentru ca un decont să fie aprobat de director, trebuie să treacă pe la medicul zonal, medicul zonal trebuie să meargă la circumscripţia respectivă să verifice animalele, legea spune 5 – 10 % din efective, să vadă dacă sunt efectuate analizele sanitar-veterinare, îşi pune viza, apoi documentele ajung la compartimentul CEICA, după care ajunge la compartimentul sănătate animală, care şi acesta trebuie să îşi pună viza, iar acest serviciu răspunde de verificarea acestor documente. Apoi toată documentaţia se întoarce la circa respectivă sau la circile respective, a controlat, a văzut că-i bine ce a controlat medicul zonal şi a pus viza ca medic la Serviciul Sănătatea animală şi aici mă refer la acţiunile sanitar-veterinare. La acţiunile de identificare, domnul doctor Făiniş, cu domnul doctor Sânteion cu doamna Doctor Fraga răspund de deconturile care s-au semnat la compartimentul respectiv. Şi vreau să vă spun că în anul 2015, domnul doctor Sânteion a aprobat toate deconturile în 2015, inclusiv la Serviciul Sănătate animală pentru că aşa era legea atunci. În concluzie, ca un director executiv să poată să facă o fraudă, trebuie ca toţi aceşti oameni pe care vi i-am menţionat să facă o fraudă, adică în primul rând zonalul, după aceea controlul evidenţă informatică, apoi Serviciul Sănătate animală, după aceea biroul economic şi după aceea directorul adjunct şi abia apoi directorul plin. Nu poate să facă directorul plin, fără aceşti oameni”, se apără doctorul Sorin Jianu.

Cu privire la acuzaţiile de comportament neadecvat, Sorin Jianu declară: „Sunt acuzaţii că mă port urât cu oamenii. Eu vă arăt aici numirea mea ca director adjunct al instituţiei, în 2005, iar în 2009 am fost numit director plin. În aceşti ani, de unsprezece ani, nu am fost niciodată băgat în nicio comisie de disciplină la nivel de autoritate, în niciun fel de scandal, în niciun fel de problemă. Nu am nici măcar o mustrare. Dacă eu mă purtam urât sau făceam abuzuri, era imposibil ca în toţi aceşti ani să nu se seziseze cineva de la Autoritatea Sanitară-Veterinară sau să nu sesizeze cineva această instituţie. În momentul în care, în unsprezece ani, nu ai nicio abatere, nu cred că poate fi vorba de o astfel de acuzare. Singura problemă pentru care sunt aceste acuzaţii şi singura problemă pentru care sunt aceste probleme acum este pentru că am încercat văzând că nu mai pot să stăpânesc direcţia din punct de vedere al disciplinei, adică fiecare pleacă de la serviciu când vrea şi vine când vrea, am introdus camere de luat vederi şi pontaj electronic, o singură condică de prezenţă”, îşi încheie apărarea directorul DSV Mehedinţi, Sorin Jianu.

Cert este faptul că după ce reclamaţiile subalternilor au ajuns la autoritatea sanitară-veterinară, doctorul Sorin Jianu a fost mutat pentru o zi la DSV Hunedoara. Acesta şi-a luat însă concediu medical, iar după o săptămână a revenit la conducerea DSV Mehedinţi. Reprezentanţii Prefecturii au precizat că sesizările angajaţilor DSV nu sunt de competenţa instituţiei şi au fost transmise către instituţii abilitate. Medicii care acuză spun că toate aceste plângeri ale lor au ajuns inclusiv la DNA, chiar dacă într-o discuţie înregistrată, doctorul Sânteion este amninţat într-un mod care nu poate fi reprodus de către directorul Sorin Jianu, care îi spune printre altele că „îi dă una în cap” dacă mai aminteşte de DNA. Una peste alta, scandalul este departe de a se fi încheiat, mai ales că directorul ar avea susţinere puternică la Bucureşti, iar angajaţii nu sunt dispuşi nici clipă să dea înapoi.

Citit 4081 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 Septembrie 2016 17:18
Etichetat cu
Mihai Bădescu

„Oamenii buni nu au nevoie de legi pentru a acţiona responsabil, iar oamenii răi vor găsi întotdeauna o modalitate de a le ocoli.” - Platon

1 comentariu

 • Link la comentariu Kramer Joi, 06 Aprilie 2017 16:09 postat de Kramer

  Acest articol cat si toate reclamatiile impotriva lui Jianu Sorin, sunt facute de doi dezaxati, angajati de mila de fostul director Adamescu Paul:
  Cei doi soti, Sinteion Alexandru Aurel si Sinteion Simona, au fost medici veterinari la circa veterinara in comuna Zatreni din jud. Vilcea.
  Ca urmare a modului de comportare execrabil si agresiv si a spagilor cerute, satenii i-au gonit din comuna Zatreni.
  Se poate verifica usor direct la sursa.
  Ei au lasat si casa si dispensar si au venit la Drobeta unde Simona avea parintii si o sora, Liana, asistenta la laboratoul de analize veterinare de la Halanga. In urma unor interventii, ei au fost angajati la DSV-MH, de catre fostul director Adamescu Paul, in posturi de control zonal al unor dispensare veterinare.
  Dar imediat si-au reluat vechile metehne si apucaturi de la Zatreni si au intrat in conflicte majore cu cativa medici veterinari concesionari cat si cu ciobani si patroni de magazine alimentare pe care aveau dreptul sa-i controleze.
  Medicii au informat Directia despre aceste incidente repetate si scandalul a luat amploare.
  Cei doi nu s-au lasat si au facut reclamatii peste reclamatii la Bucuresti la ANSVSA, la Parchet, la ziare, etc.
  Chiar in prezent este pe rol un proces intentat de cei doi pe motive scornite, impotriva medicilor pe care i-au agresat cand erau zonali.
  Ca dovada a caracterului lor, cei doi nu se inteleg si nu vorbesc cu parintii si cu sora Simonei, Liana, desi in prezent lucreaza impreuna la laboratorul de analize de la Halinga.
  Prin anul 2014-2015, se laudau si amenintau ca vor ajunge directori la DSV-MH, pentru ca sunt membri ai PNL-MH si sefii partidului le-au promis postul de director si adjunct pentru ca au sponsorizat partidul la alegeri..
  Dar se pare ca in prezent si sefii PNL-MH. s-au lamurit de caracterul lor infect.
  Toate afirmatiile pot fi verificate de sceptici.

  Raportează

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…