MĂSURI DE URGENȚĂ, DUPĂ ALUNECĂRILE DE TEREN DE LA HUSNICIOARA

Prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, a convocat joi, 26 mai, într-o ședință extraordinară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mehedinți în vederea adoptării unei măsuri imediate pentru limitarea și înlăturarea urmărilor alunecărilor de teren de pe raza comunei Husnicioara.

Potrivit notei de constatare a Grupului de Suport Tehnic nr. 2, care s-a deplasat la fața locului, pe DJ 607 A între localitățile Valea Copcii și Husnicioara, la km 9+000 pe o lungime de circa 500-600 m a avut loc o prăbușire cu o diferență de nivel de peste 4 m și o alunecare de teren pe orizontală, afectând în întregime partea carosabilă.

Pe DC 17 A care face legătura între DJ 607A și localitatea Oprănești, la km 0+100 pe o distanță de cifrca 500-600 m a avut loc o prăbușire cu diferență de nivel de până la 6 m și o alunecare de teren pe orizontală, afectându-se întreaga platformă a drumului, cât și terenul învecinat.

Accesul în localitatea Oprănești în momentul de față se poate face din DC 17A spre DC 17, care este greu accesibil.

Din data de 24 mai a.c., circulația este închisă pe acest tronson de drum, fiind identificate următoarele variante ocolitoare:

- DJ 607 A (Cerneți) – DC 21 (Dedovița Nouă) – DN 6 (Șimian – Prunișor) – DJ 607 A (Prunișor –Peri – Husnicioara).

Membrii comisiei care s-au deplasat la fața locului au mai constatat că fenomenele de instabilitate din zonă sunt active, existând pericolul extinderii acestora.

Prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, a propus spre aprobare membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență folosirea cu caracter temporar a unui drum de pământ printr-o pădure, care face legătura cu satul Oprănești. Propunerea a fost aprobată, urmând să se obțină avizul Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva.

Citit 1990 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Iulie 2016 18:54
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…