AJUTOR DE URGENȚĂ PENTRU SPITALUL ORȘOVA, DIN PARTEA CONSILIULUI JUDEȚEAN

Consiliul Județean Mehedinți a alocat 100.000 de lei, din fondul de rezervă, pentru achiziționarea unui cazan pe combustibil solid cu ajutorul căruia Spitalul Municipal de la Orșova va primi apă caldă și căldură. Totodată, o rectificare de urgență a reușit să asigure, la limită, plata salariilor în unitățile subordonate, inclusiv DGASPC Mehedinți.

„De fiecare dată când ni s-a cerut ajutorul și am avut posibilitatea să sprijinim unitățile medicale din județ, am făcut-o, cu atât mai mult în această perioadă în care pandemia de COVID-19 a presupus mobilizare și solidaritate pentru toți responsabilii din administrațiile locale și județene! Deși bugetul județului este strâmtorat și se fac eforturi pentru plata salariilor angajaților aparatului de specialitate și cele ale angajaților instituțiilor din subordine, nu am putut să nu ofer sprijin Spitalul Municipal din Orșova pentru ca bolnavii internați aici să aibă căldură. Astfel, în ședința de Consiliu Județean de astăzi, am propus și s-a aprobat alocarea sumei de 100 000 lei, din fondul de rezervă al bugetului județului, către UAT Orșova, pentru susținerea financiară a Spitalului Municipal Orșova, în vederea achiziționării unui cazan pe combustibil solid pentru producerea apei calde și încălzirea clădirilor din cadrul unității. Practic, cu acești bani, se va achiziționa un nou cazan, după ce unul dintre cele două cazane existente s-a fisurat și nu mai poate fi reparat”, a declarat președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu.

„Consiliul Județean Mehedinți sprijină unitățile medicale din județ, chiar și în aceste vremuri în care bugetele locale sunt la limită. Înțelegem că perioada pe care o traversăm este una cumplită, din cauza pandemiei de COVID-19 și situația impune, mai mult ca oricând, mobilizare și solidaritate pentru toți responsabilii din administrațiile locale și județene! Așadar, din bugetul strâmtorat al județului, din care se fac eforturi mari pentru plata salariilor angajaților aparatului de specialitate și cele ale angajaților instituțiilor din subordine, au fost alocați 100.000 de lei, la propunerea președintelui Aladin Georgescu, din fondul de rezervă, către UAT Orșova”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ramona Cupă.

În urma calculelor făcute și a gestionării sumelor mici pe care le are la dispoziție, Consiliul Județean a reușit, printr-o rectificare bugetară, să asigure plata salariilor nete pentru luna octombrie pentru angajații Consiliului Județean Mehedinți, dar și pentru angajații de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Direcția Publică Comunitară de Evidență a Persoanelor, pentru personalul neclerical, pentru Muzeul Regiunii ”Porților de Fier” și Centrul Cultural ”Nichita Stănescu”.

Citit 1033 ori Ultima modificare Vineri, 29 Octombrie 2021 18:50
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…