Sistemul de management integrat al deșeurilor, funcțional de la 1 iulie 2021

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a avut o nouă dezbatere pe tema sistemului de management integrat al deșeurilor, sistem care va deveni funcțional de la 1 iulie 2021 în județul Mehedinți.

La discuții au participat reprezentanții celor patru operatori de colectare a deșeurilor care acționează în cele cinci zone în care a fost împărțit județul Mehedinți.

„Împreună cu domniile lor, am căutat soluții pentru rezolvarea ultimelor detalii, astfel încât colectarea selectivă, sortarea, tratarea și depozitarea deșeurilor menajere și reziduale să se facă în bune condiții, iar sistemul implementat de Consiliul Județean Mehedinți să funcționeze cât mai bine, în interesul cetățenilor și al mediului înconjurător pe care avem datoria să îl protejăm! Colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile este importantă pentru toți locuitorii județului Mehedinți, atât din mediul urban, cât și din mediul rural începând de la 1 iulie, astfel încât să se poată reduce, chiar de la producător, cantitatea de deșeuri ce urmează a fi depozitată în Depozitul Ecologic de la Izvoru Bârzii. În acest sens, fac apel la toți locuitorii județului să depoziteze selectiv deșeurile și să îi sprijine pe operatorii de colectare! Totodată, fac apel la reprezentații primăriilor, domnii primari, să sprijine procesul de colectare selectivă și să se implice activ în informarea cetățenilor! Doar printr-o colaborare strânsă între autorități – cetățeni – operatori, putem avea un județ curat și putem implementa cu succes sistemul de management integrat al deșeurilor! Gropile de gunoi, ogașele din mediul rural trebuie să dispară! În județul Mehedinți există un singur depozit ecologic autorizat, cel de la Izvoru Bîrzii. Vă mulțumesc pentru înțelegere!”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Citit 1026 ori Ultima modificare Joi, 17 Iunie 2021 22:13
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…