ALADIN GEORGESCU propune facilitarea recuperării din fonduri europene a investițiilor făcute din bugetele locale

În calitate de participant la dezbaterea publică organizată pentru actualizarea Planului Național de Redresare și Reziliență, desfășurată la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, vicepreședintele pentru Regiunea Sud-Vest al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți, a propus ca Planul Național de Redresare și Reziliență să aibă o componentă de recuperare din fonduri europene, a investițiilor făcute din bugetele locale în diverse domenii, cum ar fi sănătatea.

În cadrul consultărilor, fiecare dintre cei prezenți au venit cu propriile propuneri, majoritatea strânse din experiența pe care șefii de consilii județene o au în implementarea proiectelor cu fonduri europene. Propunerile constructive au fost aduse în atenția reprezentanților Ministerului, în speranța că ele vor fi discutate cu Comisia Europeană pentru o abordare a PNRR în interesul creșterii gradului de accesare de către administrațiile județene.

„Personal, am propus ca Planul Național de Redresare și Reziliență să aibă o componentă de recuperare din fonduri europene, a investițiilor făcute din bugetele locale în diverse domenii, cum ar fi sănătatea. O astfel de componentă a avut Programul Operațional Regional, iar noi, la Consiliul Județean Mehedinți am accesat-o în anul 2018. Pe de altă parte, am solicitat ca proiectul de modificare și completare a Ordonanței 155 să fie transmis, spre consultare, Uniunii Național de Consiliilor Județene din România, astfel încât modificările să fie în sensul de a corecta actualele proceduri, multe dintre ele greoaie”, a precizat președinte Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Mecanismului de Redresare și Reziliență adoptat în contextul crizei COVID-19.

Citit 814 ori Ultima modificare Marți, 16 Februarie 2021 19:49
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…