Consiliul Județean Mehedinți a adoptat Hotărârea prin care este validată noua componență a Autorității Teritoriale pentru Ordine Publică a județului Mehedinți. ATOP are un număr de 17 membri, dintre care 7 sunt membri de drept. De asemenea, dintre cei 10 membri desemnați de către Consiliul Județean, 6 sunt consilieri județeni, 3 sunt reprezentanți ai comunității locale, iar acestora li se adaugă președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.
Cei 6 consilieri județeni desemnați în componența ATOP sunt: Doru Dumitrescu (PSD), Valentin Popescu (PSD), Valentin-Eugen Picioruș (PSD), Alin Tiberiu Nicolicea (PNL), Marian Goșa (PNL), Nicolae Drăghiea (PRO ROMÂNIA). Doru Dumitrescu a fost ales președinte, iar Alin Nicolicea a fost ales vicepreședinte.
Ca reprezentanți ai comunității au fost desemnați: Constantin Zimțea, Stelică Zanfiroiu și Adrian Drăghici.
Membrii de drept ai ATOP Mehedinți sunt subprefectul de Mehedinți – Doina Dobre, șeful Inspectoratului Județean de Poliție, un reprezentant al Corpului Național al Polițiștilor, inspectorul-șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi, inspectorul-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mehedinți, șeful Poliției de Frontieră din Mehedinți și un reprezentant al conducerii Poliției Locale din Mehedinți.
„Cei aleși sunt oameni responsabili și am convingerea că vor avea o colaborare bună în acest mandat, cu membrii de drept ai ATOP, între care, doamna subprefect, Doina Dobre, șefii structurilor de ordine publică din cadrul MAI, Poliția Locală, membrii comunității și subsemnatul, în calitate de președinte al Consiliului Județean Mehedinți. Le doresc mult succes tuturor și multă inspirație în luarea celor mai bune decizii pentru ordinea publică în județul Mehedinți!”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.
Autoritatea Teritorială de Ordine Publică are următoarele atribuții: contribuie la elaborarea planului de activități și la fixarea obiectivelor și indicatorilor de performanță minimali, având ca scop protejarea intereselor comunității și asigurarea climatului de siguranță publică; sesizează și propune măsuri de înlăturare a deficiențelor din activitatea de poliție; face propuneri pentru soluționarea de către organele de poliție a sesizărilor care îi sunt adresate, referitoare la încălcarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului; organizează consultări cu membrii comunităților locale și cu organizațiile neguvernamentale cu privire la prioritățile siguranței persoanei și a ordinii publice.