SERVICII MEDICALE GRATUITE DE PREVENȚIE, PENTRU POPULAȚIA DIN OLTENIA

POPULAȚIA DIN OLTENIA VA BENEFICIA DE SERVICII MEDICALE GRATUITE DE PREVENȚIE, DEPISTARE PRECOCE ȘI TRATAMENT PENTRU UNA DINTRE CELE MAI GRAVE FORME DE CANCER

Mii de mehedințeni vor putea beneficia de servicii medicale gratuite de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament al leziunilor premaligne colorectale, în urma unui proiect implementat de Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Craiova în parteneriat cu Asociația Mereu pentru Europa.

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a participat, pe data de 14 ianuarie 2021, la Craiova, la conferința de lansare a proiectului, împreună cu Cosmin Vasile - președintele Consiliului Județean Dolj, Ionuț Ivan - vicepreședinte Consiliului Județean Olt și Dorin Tașcău - vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj. Conferința a fost susținută de coordonatorii echipei de implementare – prof. univ. dr. Tudorel Ciurea, manager de proiect; prof. univ. dr. Dan – Ionuț Gheonea, rector al UMF din Craiova și director științific al proiectului – din partea Universității de Medicină și Farmacie din Craiova și Dan Neagoe - Băcanu, coordonator proiect din partea Asociației Mereu pentru Europa, precum și dr. Carmen Adriana Dogaru, vicepreședinte al Societății Naționale de Medicină de Familie.

„Am transmis toată susținerea și sprijinul de care este nevoie pentru implementarea acestui proiect care se adresează persoanelor cu vârste între 50 și 74 de ani din județele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinți și Vâlcea. În total, este vorba despre 50 000 de persoane care vor participa la screening. Beneficiile pe termen lung ale proiectului sunt scăderea costurilor serviciilor medicale prin aplicarea tratamentului în fază incipientă și creșterea duratei de viață a grupului țintă. Felicit și pe această cale, corpul celui important centru universitar din Sud-Vest Oltenia care este implicat în proiect, membrii Asociației Mereu pentru Europa și consider că acest demers este unul foarte important pentru sănătate, mai ales în această perioadă în care am văzut cu toții cât suntem de vulnerabili în fața bolii. Cancerul colorectal este a doua cauză de deces în rândul bolilor de cancer. Mult succes tuturor și multă sănătate!”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Citit 824 ori Ultima modificare Joi, 14 Ianuarie 2021 20:56
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…