La Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin au ajuns cinci ventilatoare și 15 monitoare pentru monitorizarea funcțiilor vitale, aparate achiziționate de Consiliul Județean Mehedinți, în vederea tratării și monitorizării stării de sănătate în cazul pacienților infectați cu noul Coronavirus.

Lotul de aparatură care a fost livrat în cursul acestei săptămâni face parte dintr-o listă mai lungă de necesitate întocmită, comandată și achiziționată în cadrul proiectului derulat de Consiliul Județean Mehedinți pentru reabilitarea, extinderea și dotarea Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Județean de Urgență, proiect finanțat cu fonduri europene.

În cadrul aceluiași proiect au fost livrate deja stație de monitorizare funcții vitale cu 24 monitoare, sistem ecografie ultraportabil, 10 paturi ATI, 3 aparate EKG portabile, sistem automat de sterilizare și alte echipamente necesare tratării în bune condiții a pacienților confirmați cu COVID 19.

Valoarea aparaturii achiziționată de Consiliul Județean Mehedinți pentru tratarea pacienților confirmați cu COVID 19 depășește 3 milioane lei. De menționat este că aceste echipamente pot fi folosite și pentru pacienții non - COVID 19, dar care au alte probleme de sănătate! Acest lucru se va face cu acordul DSP!

„Ne pasă de sănătatea mehedințenilor, iar această preocupare am avut-o pe tot parcursul mandatului de președinte al Consiliului Județean Mehedinți!”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Citit 1424 ori Ultima modificare Duminică, 30 August 2020 17:41
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…