CJ MEHEDINȚI, măsuri prompte pentru prevenirea răspândirii coronavirus

Încă din primele clipe ale izbucnirii actualei crize generate de COVID 19, Consiliul Județean Mehedinți a adoptat măsuri prompte de prevenție. Este și unul din motivele pentru care numărul cazurilor nu este atât de alarmant în județul nostrum. Ultimele astfel de măsuri constau în distribuirea de pachete de protecție medicilor de familie și asigurarea hranei, cazării și transportului pentru angajații DGASPC, care intră în izolare.

Cea mai recentă dintre măsurile prompte, luate de forul județean, vine în ajutorul personalului din cabinetele de medicină de familie din Mehedinți. Din data de 13 aprilie 2020 s-a început distribuirea pachetelor cu echipamente de protecţie utile dezinfectării și protejării împotriva virusului SARS-COV2. Este un ajutor binevenit, mai ales în această perioadă când criza din domeniul medical se resimte cu vârf şi îndesat.

„Mă bucur că am reuşit să merg personal cu primele pachete la cabinetele din Brezniţa Ocol şi Malovăţ, însoţit de domnii primari de aici. Alte pachete sunt în curs de livrare şi ţin să mulţumesc consilierilor judeţeni şi colegilor din instituție pentru mobilizarea ireproșabilă de a ajunge la cabinetele din afara municipiului într-un timp foarte scurt", a precizat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Fiecare pachet conţine:

✅100 măşti chirurgicale;

✅100 perechi mănuşi chirurgicale;

✅150 perechi botoşi;

✅ 2 combinezoane refolosibile;

✅ 2 llitri dezinfectant suprafețe;

✅ 2 litri dezinfectant mâini.

De asemenea, medicii de familie de pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin au fost aşteptaţi din aceeași dată la sediul Consiliului Judeţean Mehedinţi, pentru a ridica seturile cu materiale.

„Mulţumesc întregului personal medical din judeţ pentru tot efortul depus în această luptă de zi cu zi împotriva coronavirusului și îi asigur în continuare de întreaga mea susţinere. Am convingerea că împreună vom trece cu bine peste acest mare test de viaţă la care suntem supuşi cu toţii”, a mai adăugat Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți.

CONSILIUL JUDEȚEAN MEHEDINȚI VA ASIGURA HRANA, CAZAREA ȘI TRANSPORTUL ANGAJAȚILOR DGASPC CARE INTRĂ ÎN IZOLARE

Ordonanța Militară nr. 8/09.04.2020 a impus decizii drastice în centrele de asistență socială și protecția copilului. Pentru a ține departe de coronavirus bătrânii și copiii care sunt în grija DGASPC Mehedinți, jumătate dintre salariații centrelor au intrat în izolare preventivă la locul de muncă sau în vecinătatea centrelor. Asta, timp de 14 zile, iar ceilalți salariați, mai precis cealaltă jumătate, au intrat în izolare preventivă la domiciliu pentru aceleași 14 zile.

În ciuda acestor măsuri extreme impuse de ultima ordonanță militară, Consiliul Județean Mehedinți a găsit într-un timp foarte scurt soluții pentru a veni în sprijinul acestor oameni pentru că avem o mare răspundere atât în fața salariaților, cât și a beneficiarilor din centrele rezidențiale aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copililui Mehedinți.
Astfel, s-a alocat suma de 106.500 lei către DGASPC pentru asigurarea hranei pe o perioadă de 30 zile a personalului izolat prevenitv la locul de muncă sau în zone special dedicate în care nu au acces persoane din exterior, pentru personalul din centrele rezidențiale pentru adulți și centrele rezidențiale pentru copii.

De asemenea, Consiliul Județean Mehedinți a identificat și asigurat spații în Drobeta Turnu Severin pentru cazarea unui număr de 80 de persoane izolate preventiv la locul de muncă, personal ce nu a putut fi cazat în centrele rezidențiale.

Totodată, se asigură și hrana zilnică, precum și transportul personalului care este în izolare preventivă la domiciliu, de la locul de muncă la domiciliu/reședința acestuia și invers, cu respectarea măsurilor de protecție și prevenire a infecției.

„Știu că este neplăcut pentru fiecare angajat să fie în această situație, mai ales acum, înainte de Paște, dar vreau să îi asigur pe toți de toată înțelegerea și sprijinul meu. Este o perioadă grea pentru fiecare dintre noi, dar sunt convins că vom reuși să o depășim pentru binele nostru și al tuturor celor pe care îi avem în grijă.”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Iar rezultatele se văd!

Potrivit datelor oficiale, furnizate de DSP Mehedinți, situaţia persoanelor confirmate pozitiv cu COVID-19 în județul Mehedinți de la începutul pandemiei este următoarea: 24 cazuri confirmate cu COVID-19, din care 3 persoane vindecate, 4 persoane decedate şi 17 persoane internate.

În prezent, în judeţul nostru sunt 3 cadre medicale confirmate cu COVID-19 (2 asistenţi medicali şi 1 medic) şi 1 ambulanţier. Cele 4 persoane s-au infectat cu COVID-19 în situaţii diferite, ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare. Toate persoanele pozitive sunt internate şi se află sub supraveghere medicală.

Citit 1424 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Aprilie 2020 16:54
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…