La scurt timp după ce prefectul de Mehedinți a atacat în contencios administrativ hotărârea de împărțire a banilor către unitățile administrativ teritoriale din Mehedinți, președintele Consiliului Județean reacționează: „BUGETELE LOCALE ȘI INVESTIȚIILE PRIMĂRIILOR SUNT BLOCATE DE PNL!”

„Din interese pur politice și care sunt departe de argumentele prezentate de către reprezentantul Guvernului PNL în teritoriu sau de grija pentru cetățenii acestui județ și de proiectele care sunt în derulare, Hotărârea de repartizare a cotei de 6% din impozitul pe venitul estimat a fost atacată în instanța de contencios administrativ. Este prima dată în ultimii 30 de ani când o hotărâre prin care se alocă bani primăriilor din județ este atacată în instanță. Culmea, acest demers este prezentat ca o mare realizare a mandatului de prefect, când de fapt, blochează aprobarea bugetelor unităților administrativ teritoriale și implicit, investițiile aflate în derulare”, declară președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu.

Declarațiile lui Aladin Georgescu:

„În primul rând, prin adoptarea acestei hotărâri, am respectat întocmai Legea Bugetului de Stat, Legea Finanțelor Publice și Codul Administrativ, iar acest lucru va fi confirmat de instanța care va judeca această cauză.

Avem solicitări din partea tuturor primăriilor.

S-au solicitat peste 148 milioane lei, iar repartizarea a fost de peste 18 milioane lei. Sigur că pe parcursul anului, prin rectificări bugetare, sumele vor fi suplimentate.

În al doilea rând, Hotărârea atacată a fost aprobată de consilierii județeni în conformitate cu toate prevederile legale, iar în momentul în care a fost prezentată, a avut raportul Direcției Economice, referatul de aprobare și avizul de legalitate al secretarului județului și al tuturor comisiilor de specialitate. Ceea ce face domnul prefect acum este de fapt, politica dusă de Guvernul PNL încă de la instalare care se aduce în teritoriu. Sunt acuzat că fac politică. Este normal să se întâmple acest lucru, dar de la instalarea în funcție, am dovedit că fac politica cetățeanului, iar primarii liberali pot confirma acest lucru.”

„Am trei întrebări pentru domnul prefect:

1. Ce solicitare a făcut către Guvern la sfârșitul anului trecut pentru alocarea către comune și orașe sume din fondul de rezervă în condițiile în care din suma totală de 7,7 milioane lei alocată, către 45 de UAT-uri, 4.250.000 s-au alocat către 11 comune (8 PNL, 2 PSD, 1 ALDE), 35 de comune au primit 3.490.000 lei, iar 20 comune nu au primit niciun leu?

2. Ce demersuri a făcut către Guvernul României pentru alocatea de sume pentru DGASPC Mehedinți în condițiile in care Guvernul a alocat doar 10,5 milioane lei dintr-un necesar de 87 milioane lei?

3. Ce demersuri a făcut pentru alocarea de sume către UAT-uri pentru persoanele cu handicap și însoțitorii lor?”

Citit 809 ori Ultima modificare Marți, 04 Februarie 2020 18:23
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…