Imprimă această pagină

Încep lucrările de asfaltare la mult aștepatul drum cuprins între Centura Ocolitoare Drobeta Turnu Severin - Cerneți - Valea Copcii - Husnicioara - Peri - Prunișor. Valoarea totală a proiectului este de peste 35 de milioane de lei și acoperă circa 28 de kilometri.

Drumul județean care pornește de la intersecția centurii ocolitoare a municipiului Drobeta Turnu Severin și traversează localitățile Cerneți - Valea Copcii - Dedovița - Marmanu - Husnicioara - Peri - Prunișor va fi asflatat, după ce a fost semnat contractul privind atribuirea lucrărilor de execuție. Este vorba de tronsonul afectat de o gravă alunecare de teren, în urma căreia legătura cu Husnicioara a devenit în ultimii trei ani una tot mai greu de abordat.

Lucrarea este finanțată din fonduri europene alocate în cadrul programului INTERREG V A - România-Bulgaria,Axa prioritară 1, dar pentru a acoperii cheltuielile neprevăzute generate de alunecarea de teren, și varianta ocolitoare, are asigurată o sumă consistentă de cofinanțare de la bugetul Consiliului Județean Mehedinți, peste 100.000 de euro. Tronsonul de drum va fi asfaltat pe o lungime de aproximativ 28 kilometri, iar termenul de execuție este de 30 de luni.

„Acest drum care pornește din centura ocolitoare a municipiului are o lungime de 27,8 km. Din tronsonul vechi al drumului au rămas 21 kilometri, iar varianta ocolitoare pe care am găsit-o în cursul anului 2016, după ce în zonă a avut loc o alunecare de teren, are o lungime de 6,8 kilometri. Drumul traversează trei comune-Șimian-Husnicioara- Prunișor și este o investiție așteptată de locuitorii comunelor, care sunt tranzitate de acest drum, mai ales ținând cont de faptul că, mereu, erau probleme pe acest sector de drum”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Citit 2432 ori Ultima modificare Luni, 13 Ianuarie 2020 12:47
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…