27 MILIOANE EURO PENTRU INVESTIȚII ÎN DROBETA TURNU SEVERIN

Ministrul Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu, a fost prezent, astăzi, în Mehedinți pentru a semna șase contracte, proiecte de mobilitate urbană. Oficialul a vizitat și șantierul de reabilitare a străzilor din Schela Cladovei.

Șase contracte de finațare pentru municipiul Drobeta Turnu Severin, proiecte de mobilitate urbană!. Este vorba despre suma de 27, 5 milioane euro, bani care vor asigura următoarele investiții:

- Reabilitare 12 străzi: Banoviței, Iazului, Severinului, Dudașului, Răscoalei, Vodița, Vîrciorova, Făgărași, Balcani, Prelungirea Carpați, Bulevardul Mihai Viteazul, Strada Villacrosse;

- Modernizarea sistemului de transport public prin achiziționarea a 6 autobuze electrice, modernizarea a 30 de autobuze aflate în circulație, 6 stații electrice de încărcare lentă, 5 stații de transport public modernizate;

- Amenajarea a 12 intersecții semaforizate.

- Construire Parcare Park and Ride în zona Ștrandului Olimpic – 230 locuri parcare.

- Sistem alternativ de mobilitate urbană utilizând stații automate de închiriere a bicicletelor Drobeta VELOCITY: 21 stații de biciclete; 240 biciclete inteligente; 5 biciclete pentru seniori; 5 biciclete pentru persoane cu dizabilități.

- Crearea pistelor pentru bicicliști – lungime totală pistă de biciclete: 7,522 m.

„Îi mulțumesc domnului ministru Daniel Suciu pentru susținerea și finanțările alocate județului Mehedinți! Orice euro venit in județul nostru este în beneficiul locuitorilor din Mehedinți. În urmă cu trei ani, Guvernul PSD și-a propus să crească nivelul de trai al românilor, iar în Mehedinți se vede foarte bine acest lucru. Pe lângă măsurile luate pentru punerea în aplicare a programului de guvernare, pentru comunitățile locale s-au luat măsuri extraordinare: pe de o parte s-a asigurat finanțarea pentru Programul Național de Dezvoltare Locală, iar în Mehedinți sunt asftfel de proiecte în fiecare localitate. Pe de altă parte, s-a asigurat finanțarea altor proiecte locale prin Compania Națională de Investiții, cum ar fi Bazinul de înot din Drobeta Turnu Severin! Îl felicit pe Marius Screciu pentru contractele semnate astăzi și îi doresc mult succes în implementarea proiectelor!”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

De asemenea, după 50 de ani de nepăsare totală a tuturor autorităților locale care s-au perindat pe la conducerea municipiului și județului, cartierul severinean Schela Cladovei este un adevărat șantier. Încă puțin și aici străzile vor fi asfaltate, iar utilitățile, la dispoziția localnicilor. Ministrul Dezvoltării a vizitat, astăzi, zona.

Citit 466 ori
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…