A fost adus la Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin aparatul de rezonanță magnetică achiziționat de Guvernul României, prin Banca Mondială. Este un aparat performant, foarte util în diagnosticarea pacienților, pentru care demersurile de a fi adus la Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin au fost început de către președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, în urmă cu doi ani.

„Practic, imediat ce am aflat despre intenția Ministerului Sănătății de a se achiziționa mai multe aparate RMN pentru spitalele județene din țară, am solicitat și noi pentru cea mai mare unitate medicală din Mehedinți care nu avea o astfel de dotare. În paralel s-a pregătit camera în care va fi montat și sper ca în câteva săptămâni să fie montat, iar la 1 noiembrie, RMN-ul să fie funcțional și util atât medicilor, cât și pacienților. În prezent, la Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin sunt patru medici care vor lucra cu acest aparat și care s-au arătat mulțumiți că au o astfel de dotare performantă. În curând, la Spital se va încadra un alt medic specialist care va lucra cu aparatul RMN. Mulțumesc Guvernului PSD și Ministerului Sănătății pentru această achiziție care sper să fie în folosul mehedințenilor”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Pe lângă demersurile Guvernului de a asigura condiții bune pentru sănătatea oamenilor, Consiliul Județean are deja cinci contracte de finanțare semnate pentru reabilitarea și modernizarea infrastructurii de sănătate, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu îl va semna pe cel de-al șaselea și cel mai important, pentru unitatea principală a Spitalului Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin.

Citit 1142 ori Ultima modificare Vineri, 27 Septembrie 2019 08:58
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…