În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean, convocată de președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a fost supus votului un proiect deosebit de important pentru județul Mehedinți și mai ales, pentru cei care locuiesc în zona de sud și care în ultimii ani, au fost văduviți de servicii medicale specializate, după ce Spitalul din Vânju Mare a fost închis de guvernarea democrat-liberală din anul 2011.


Mai exact, în cadrul ședinței, a fost aprobat un proiect de hotărâre prin care s-a introdus pe lista de investiții a Consiliului Județean obiectivul „DALI reabilitare și dotare Spitalul Vânju Mare”. Totodată, în urma unei rectificări bugetare, a fost alocată suma de 170.000 lei pentru acest studiu.

„Este primul demers concret pe care îl facem în urma discuțiilor pe care le-am purtat cu conducerea Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin, cu cadrele medicale care lucrează acum la Secția externă din Vânju Mare, dar mai ales cu oamenii din zonă care își doresc să se redeschidă spitalul. În plus, în această dimineață am purtat discuții cu cei trei medici rezidenți care se află, în prezent, pe statul de personal al centrului multifuncțional de la Vânju Mare, la secțiile Obstetrică-Ginecologie, Pediatrie și Chirurgie și care s-au arătat interesați să rămână aici să lucreze, după examenul de rezidențiat în condițiile în care unitatea va fi modernizată. De asemenea, facem demersuri în continuare, pentru completarea schemei de personal pentru Spitalul de la Vânju Mare, astfel încât, după procesul de reabilitare și dotare, pacienții să beneficieze de condiții bune de diagnosticare și tratament, fără a fi nevoie, neapărat, să vină la Drobeta Turnu Severin”, a spus președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Citit 1339 ori
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…