Imprimă această pagină
DOUĂ CONTRACTE CU FINANȚARE EUROPEANĂ, SEMNATE ÎN AJUNUL CRĂCIUNULUI

Moș Crăciun a fost darnic cu Consiliul Județean Mehedinți! Chiar în Ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie, au fost semnate două contracte cu finanțare europeană, pe Programul Operațional Regional, pentru reabilitarea, extinderea și modernizarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean și, respectiv, reabilitarea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Pufan”.

„Am ales să semnez cele două contracte în valoare de 9,6 milioane lei și, respectiv, 6,5 milioane lei, în Ajunul Crăciunului, întrucât documentele au ajuns la CJ Mehedinți chiar astăzi, după ce au fost semnate de conducerea Ministerului Dezvoltării și cea a Agenției de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia și am toată disponibilitatea de a urgenta aceste investiții”, a precizat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

La semnarea contractelor au fost prezenți secretarul de stat în cadrul MDRAP, Alin Chirilă, vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ionică Negru, conducerea Direcției Managementul Proiectelor din cadrul CJ Mehedinți, precum și conducerea Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin și, respectiv, a Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Pufan”.

Contractul pentru obiectivul „Reabilitare, extindere și dotare U.P.U. – Îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență și construirea unui heliport” a fost semnat în sala de ședințe a Blocului Materno-Infantil, în prezența personalului medical de la Unitatea de Primiri Urgențe. Principalele obiective ale investiției sunt construirea unui corp de clădire prin extinderea suprafeței U.P.U. de la 540 mp, cât are în prezent, la 1550 mp, amenajarea suprafețelor adiacente și construirea unui heliport de suprafață, cu platformă de manevră betonată de 20 x 20m, complet echipat.

Pe de altă parte, contractul pentru reabilitarea și extinderea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Pufan” a fost semnat la sediul unității, în prezența majorității personalului angajat. În urma implementării proiectului, se vor amenaja: cabinet psihopedagogie, cabinet logopedie, cabinet psihodiagnoză, cameră kinetoterapie, cabinet medical, camere de dormit, grupuri sanitare și vestiare, precum și spații pentru depozitare. Totodată, clădirea va fi reabilitată termic și va fi dotată cu sistem de încălzire pe bază de gaz metan. Se vor amenaja, de asemenea, spațiile verzi și spațiile de joacă din curtea unității.

Citit 3578 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Decembrie 2018 01:25
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…